Salle je napisao(la):jedan dobar vic na ovu temu...
kaže Fata otvorila javnu kuću u Sarajevu pod nazivom "CASH & DERI "
Meni nije nikako jasno kako jos uvijek radi tako taj tale.. pored silni inspekcija i kazni koje je platio na neispravno mesoBMW 316i 90god je napisao(la):Tale na Ap
E to je super ideja samos mislim da je kod nas to neostvarivo. Svidja mi se, svaka castharis0032 je napisao(la):UGL evo da kazem ideju, na koju me podstakao Mate Rimac
Prvo okupiti tim ljudi koji je u stanju napraviti auto.. Napravio bih taxi na el. pogon, na standovima bi bili punjaci ha hu..i svaki taxista bi u dogovoru s gradskim vlastima zakonski morao voziti to auto..ne bi onda moglo biti divljak taksista. Auto bi bilo jednostavnog dizajna i bio bi bas ono jedan jedini. Tako bi imali nesto kao London.. samo elektricni i ne bi zagadjivao okolinu...TAS-ova tvornica da se ponovo pusti u pogon tu bi se proizvodio... onda dalje ides s tom idejom na Zagreb, Beograd itd...ugl nek je jedno taxi vozilo 20.000 KM x bezbroj taxista...eto zarade, stvoris jaku firmu, prepoznatljivost, i ako se ne varam bili bi prvi u svijetu sa kompletno elektricnim taxijem i da, privatni taxi bi se razlikovao samo po boji ali za ovo treba ogroman novac
haris0032 je napisao(la):BMW 316i 90god je napisao(la):Necemo sad u off otici :icon_twisted:
UGL evo da kazem ideju, na koju me podstakao Mate Rimac
Prvo okupiti tim ljudi koji je u stanju napraviti auto.. Napravio bih taxi na el. pogon, na standovima bi bili punjaci ha hu..i svaki taxista bi u dogovoru s gradskim vlastima zakonski morao voziti to auto..ne bi onda moglo biti divljak taksista. Auto bi bilo jednostavnog dizajna i bio bi bas ono jedan jedini. Tako bi imali nesto kao London.. samo elektricni i ne bi zagadjivao okolinu...TAS-ova tvornica da se ponovo pusti u pogon tu bi se proizvodio... onda dalje ides s tom idejom na Zagreb, Beograd itd...ugl nek je jedno taxi vozilo 20.000 KM x bezbroj taxista...eto zarade, stvoris jaku firmu, prepoznatljivost, i ako se ne varam bili bi prvi u svijetu sa kompletno elektricnim taxijem i da, privatni taxi bi se razlikovao samo po boji ali za ovo treba ogroman novac
olensoner je napisao(la):Trenutno je najisplativije proizvoditi odredjene ratarske kulture koje su specificne za nase podneblje. Evo npr. jagode i jagodicasta voca, pokrivenost potraznje ponudom jagode na svjetskom trzistu je oko 3%, ljesnjak takodjer, vrlo mala pokrivenost potraznje i mnoge druge kulture koje uspijevaju u BiH i u jos nekim podnebljima, ali rijedje. Ja licno mislim da ako BiH zeli ekonomski prosperitet treba se okrenuti proizvodnji voca, povrca, te preradjevina prehrambenih, jer imamo velike potencijale i kada bi svi razmisljali na ovaj nacin mogli bi preko noci postati kao Svicarska. Ali problem je sto su ljudi kod nas pasivni i zadovoljavaju se malim kolicinama, samo nista da ne rade.
Dovoljno je pogledati snimke na Google earth-u BiH i usporediti sa npr. Velikom Britanijom ili Njemackom, vidjeti koliko su njive kultivisane, kod nas samo podrucje Bosanske Krajine i Semberija, a tamo ljudi da mogu uzgajali bi voce i povrce na spratovima...