eh evo ovako da se malo nadovežem na ovo ozbiljnije...
u Odžaku imamo svojih 6 maloprodajnih trgovina i prozivodnju kolača.
kolače vozimo u sve veće gradove (Bihać, Banja Luka, Doboj, Orašje, Mostar, Sarajevo, Zenica, Tuzla, Gračanica, Gradačac)
i sva bliža mjesta blizu tih gradova, faktički u kompletnoj BiH smo zastupljeni,
a radimo skoro sve samo sa većim centrima kao što su Bingo, Konzum, Mercator, Tuš, Fis i sl.
Pružam mogućnost, da svako od vas, tko to želi, može vršiti moju prodaju kolača na način:
da registruje preduzeće
da mu ja ispostavim robu, kao i velikim trznim centrima, pod istim uvijetima
da on tu robu, prodaje komadno, svečano ili na način ugostiteljstva tj. slastičarne.
tu se javlja jedna veoma dobra mogućnost za svakog od vas, tko ima imalo želje za vlastitim biznisom.
Možete otvoriti svoju, vlastitu prodaju kolača na nekome mjestu, kolače naravno ne morate prodavati pod mojim imenom, a ako bi ste tako mogli bi se dogovoriti oko poboljšanih uvijeta (plaćanja, rabata i sl.)
Možete napraviti jednu "mini-hladnjaču" kao skladište, i uzeti jedno manje sredstvo sa mogućnosti hlađenja robe, i kolače prodavati manjim centrima unutar BiH, npr ako ste u Sarajevu možete svoju - "našu" robu ponuditi svim drugim trgovinama, u koje mi "MERSAL d.o.o." ne vozimo i to po vašim uvijetima...faktički vršite uslugu veleprodaje naših kolača!
Mišljenja sam, da se na ovakav način može zaraditi vrlo solidna plaća, a i svoj biznis možete širiti tako što ćete uzimati i drugu robu što bi vaši kupci od vas trazili.
Drugim riječima, djelovali bi ste kao mini-veleprodaja za sve manje trgovine.
Znam reći ćete, kad već imam ovu ideju zašto to nebih sam pokrenuo!?
Problem je, što je naše sjedište u Odžaku, kada bismo kolače prodavali u Sarajevu kao ugostitelji, to bi značilo da bi tamo trebao živjeti neprestano i pratiti šta se dešava, a to nam nije želja!
Drugi problem, je što mi dovozimo u veće centre direkt iz Odžaka, i sad zamislite treba putovati 3h tamo vamo, treba uspijeti istovariti sve kolače, tako da mi je povećanje broja kupaca veliki problem da se sve završi u jednom danu.
asortiman proizvoda možete pogledati na fb i web stranici
http://www.facebook.com/Mersal.kolaci
http://www.mersal-kolaci.ba/