Death_beat je napisao(la):
sto se tice oraha, cuo sam da se ogromni podsticaji dobijaju za uzgoj oraha. a i konkurencija je premala sto se tice toga. jest da treba dosta vremena da se pocnu ubirati plodovi rada, ali et
@error, napio sam ti ranije, ali se zagubilo, ono oko muzike, ozvucenja i to. jbg, svadbi ce uvijek biti, a i izbori kad dodju
Ogromne poticaje daje RH, a BiH ne daje, ako ih mozemo tako nazvati "ogromnim"... No na kraju krajeva, dobio, ne dobio ulozit cu svoj neki kapital, nije velika lova u pitanju, tak da to mogu nekako izfinancirat....
Sto se muzike tice, da jesam DJ, imam opremu ulozio sam u opremu, i vjeruj 2 god rada jos ju nisam isplatio das 1000km za mixer, jos toliko za playere neke mizerne, 3-4 stoje za sluske, 50-100 za kvalitetne kablove itd, i sisas vesla dok otplatis opremu, a zaradi ne razmisljalj, jer ona dolazi tek nakon 2-3 god, kada naravno trebas investirat u drugu opremu... Na zalost u Bih DJ-Ing nije cijenjen kao posao, jos pogotovo u mom smislu, jer ne gotivim cajke i slicno, dakle samo electro, tech house, minimal, club, i vocal.... No eto koja partija u HR mi dobro dodje ovo ostalo sve tanko...
technoGeek je napisao(la):
Tacno je da poljoprivreda dobro ide, isto tako i domace zimnice, kiseljeno povrce, ajvar i ostalo sto je bez konzervansa, doduse ako imas kome prodati. Za voce treba vremena da naraste, treba odrzavati, ali par poznanika mi je pricalo price oko toga, i stvarno ljudima ide dobro s time, jos ako ces fabrici kakvoj prodavati, to je zagarantovana para
Slicnog sam misljenja da poljoprivreda nikog gladnog nije ostavila, no ipak mislim da se mnogi varaju, jer misle da novac dolazi preko noci, bez prosutog znoja, i truda. Ja sam takvog misljenja da treba biti skroman, i krenuti sa malim stvarima, pa tek onda razmisljati o necem vecem, a nadam se da ce to biti neka lijepa ideja.... No evo mi smo totalno otisli na poljoprivredu, sad me zanima jel stvarno nema ni jedna grana poslovanja vise, ili je fakat poljoprivreda najbolja.... Ajmo cekam ideje ?*