BaXRS4 je napisao(la):A da?? Toliko o tvom znanju??? Dal slučajno znaš koliko jezikoslovaca kroatistike nemože da se dogovori oko mnogo nekih riječi, pa je u jednome riječniku pravilno ovako, a u drugome onako?? Pa se ti našao pametan da meni očitaš bukvicu, hahaha. Ok dečko...
Nije samo stvar u htjeo ili htio, nemogu ni dan danas da se dogovore oko puno toga.
Idući tjedan možeš samnom do Zg-a na katedru kroatistike u sklopu filozofskog fakulteta, pa im ti kao i meni reci da je samo jedno ispravno. Hahahahaha
Mislim da je najgore kada se takvi kao ti, uhvate razgovarati samnom?? Moram malo da odmaram mozak...
Evo Za tebe: "U knjizi uvaženog profesora emeritusa engleskog jezika i lingvistike u Sarajevu "Praktična enleska gramatika" drugo dopunjeno izdanje na str. 20 nailazim na interesantno i vrijedno pažnje pitanje:
"Riješite ovu proporciju:
sjesti : sjeo = htjeti : x
Koja je vrijednost x-a?
Naravno, HTJEO (prva gramtaička pravila nastala su u klasično grčko doba iz matematičkih proporcija). Ima još nekoliko razloga zbog koji htjeo treba proglasiti "pravilnim", (...) a htio strogo zabraniti. Sumnjam da postoji i jedna druga disciplina u kojoj naš dio svijeta zaostaje nego u lingvistici, pa prema tome i u onim društvenim poslovima u kojima lingvistika igra važnu ulogu, a među njima i normiranje jezika."
Šta mislite o ovom? Imate li dileme?
Šta mislite o izjednačavanju "obojica" i "obadvojica"?
Izjednačavanje "svijetla" i "svjetla" u pravopisu hrvatskog jezika (npr. "sjaje svijetla grada")?
Kakvi ste sa B/H/S?
Interesantna je, u tom kontekstu, izjava jednog mog prijatelja da je nakon muke zbog nesnalaženja sa novim pravopisima shvatio da on zapravo govori jezik koji je učio u osnovnoj i srednjoj školi - srpsko-hrvatski (iako taj naš "srpsko-hrvatski" vrlo malo podsjeća i na jedan i na drugi).
Možeš mi se ispričati kasnije, il kao drugi balavci kada skužiš da nisi u pravu nemoj više ništa odgovarati.
BaXRS4 je napisao(la):Sina Vrati se stranicu iza, pa provjeri tko je koga vrijeđao, kraj svega toga ja "razgovaram" sa članom ibizasa , tako da neznam zašto si se ti našao uvijeđen, ja također nisam profesor, no pišem što sam pročitao i čuo od ljudi čija je ovo tematika. A koliko je mene briga što ćeš ti i takvi kao ti misliti o meni govori ova rečenica Just Don't Give A Fuck...
P.S. Dakle sve ono što si naučio u školi je istina??? Hahahaha kakvi likovi, Alisi u zemlji čudesa je bilo manje zanimljivo nego meni na ovom forumu... Pozz NHF
_vwfan_ je napisao(la):auuu jeste se raspisali :lol:
@deez za tebe znamo da znas pravopis bolje od sviju nas zajedno pa tako ne smijemo nista reci da se provaljujemo samo ono za sta smo sigurni hehe
Vernes_AMG je napisao(la):upravo tako , na forumu je pravopis ogledalo covjeka , sta pomisliti za nekoga kome je svako druga rijec ne pravlina ili ne kulturna , moramo malo poraditi na tome , citajte ljudi malo
Sina je dao pravi primjer , sami biramo , hoce li nam ovo biti stocna pijaca ili banka