mene je ABS spasio,prvi put sam tada osjetio ABS,nikada prije nisam nesto kocio da vidim... u Bijeljini s volvom,u suprot iza krivine ide sleper i pojavi se dedo s golfom 2 prestize na punoj krivini ,zavoj mu ide udesno,tada sam punim pritisnuo kocnicu,pođe lomiti nesto,krciti,auto se ukopa,dedo je nekako izbjegao,ja stade na sred puta,pitam rođaka sta ovo bi,kaze ABS,i u jos par navrata isto,kada te nesto iznenadi,bome dođe pravo
DSC protiv proklizavanja na prednjim tockovima gasim,jer imam osjecaj da je vise koristi bez njega,kada sastavim pun on neda da prokliza,sve trokira,ili iza krivine ako trebas dati gas ako ode malo,njega gasim u vecini slucajeva
sada ga na snijegu nisam gasio,uz brdo sam po ledu i snijegu ga stvarno gonio,gume naprosto lijepe,vidio sam samo 2-3x da se upalilo proklizavanje,al to nista nisam osjetio
ESP je odlicna stvar,otisao u sloveniju starom po E46,cijeli put od Zagreba preko Knina do Gruda sam ga gonio nemilosrdno,auto naprosto jede krivine,esp mu neda da ode,tako i na kiši, po kisi isto sam u krivine ulazio,pođe se paliti,ali auto ostaje na cesti,stvar odlična,tako i sada na snijegu
a kada zelim zabave na pritisak dugmeta gasis ga i goni misko
i da,u svakom slucaju sam uvijek imao nove gume,ipak guma je sve i sve