Elektronska pomegala su za nespretne, sa manjkom iskustva i nezainteresovane vozace. Takodje su za vozila sa losim oslanjanjem... Vozio sam dva vozila sa ABSom i nije mi se dopalo upste kako funkcionise... Prvo je bio BMW 3 E46 i to sam ga malo provozao i kocio u mojoj ulici po suvom i trebalo mu 20m duze da se zaustavi nego meni sa Yugom a put je betoniran i onda kamenje koje je gore se njemu valjda cini ko led iako takav tip puta ima bolju trakciju nego asfalt... Uz to jedva sam zadrzao volan kako je poceo da cima... Sledece vozilo koje sam vozio je Astra G sa zimskim gumama po snegu, ako pokusam slabo da stisnem kocnicu onda naravno jedva se zaustavljam a ako stisnem malo jace aktivira se ABS koji koci ko usporen film... Tacno osetim kad se tockovi okrecu i onda kad se blokira pa onda popusti kocnicu pa se opet tockovi okrecu... A da ga nema, mogao bih stisnuti papucicu bez problema toliko da ne blokiraju tockovi a da koci svom snagom i sigurno bi se brze zaustavio... Posle sam provozao Yuga, sa letnjim gumama sam kocio prakticno jednako, verovatno bi da sam brze vozio, razlika bila veca, ali posto sam Astru prvi put vozio, onda nisam terao brze od 30-40km/h pa su i kocenja bila kratka odnosno par metara...
A sa Yugom nisam imao problema i vozio sam ga svaku zimu do sada sem ove posto su obavezne zimske gume. Ima deonica puta od 110km koju prolazim 20ak puta godisnje, znao sam brze stici kad je put prekriven snegom i ledom nego nekad leti po suvom... Jer sam po snegu znao voziti i preko 100km/h gde je dozvoljeno 80km/h jer znam da nema pandura :lol: