jubix ja sam napisao mjerenje, al to je sa saltanjem iz 2 u 3 :icon_biggrin: Moj Saxo nema serijski nego S2 mjenjac, koji ima 4,06 finalni prenos u odnosu na 3,95 koliko ima VTS. Tako je meni blokada u drugoj na 103 km/h, a tvornicki vozi 108
Morao bi ga bas zakucat u blokadu, da GPS to fino ocita.
Darker vidis kako si se poznao, da na tebe i jos par likova sam mislio. Vi ste to prvi predlozili, bilo je raje za to, a kad je dosla prilika da pokazete to sto pricate, onda je pocela druga prica, dernek, jasta :lol: A nemam nista protiv BMW-a, samo ne volim vozace BMW-a, upravo radi toga. Najbolji su kad treba supljirat, kad treba stati iza rijeci, onda ovo i ono nije ok. Ne vrijedi to samo za forum, a meni je BMW sasvim dostupan kad god pozelim...
Nego :icon_exclaim: Obrtni momenat je cudo, mene ce iz leteceg starta gotovo svaki TDI uzeti prvih par metara. Ganjao sam se sa bruku njih, pa i serijska Octavia sa 105 KS kad krecemo negdje sa 60, ostavi me oko duzinu u samom startu, al cim ja dohvatim obrtaje, proletim pored. Auti sa vise obrtnog su zbog toga mnogo laksi za voziti na otvorenom. Ne kazem da su zabavni toliko, al ako hoces visoku efikasnost, a da se uopste ne trudis, tu su cudo. Fora je da su uz silnu tehnologiju samo prosjecno brzi - ako ih poredis sa benzincima slicne zapremine. Ako nadjes turbo benzinca slicne zapremine, onda je to klasa za sebe.