RE: Problem rashladne tekucine-Nakon zamjene dihtunga glave opet fali vode??
evo da vam ovako svima odgovorim da ne citiram jednog po jednog
u biti auto se nikad nije pregrijao, to odgovorno tvrdim, prije zime, tj odmah nakon sto sam kupio auto, nisam presao ni 1000km ja sam uradio veliki servis, tada je mijenjana vodena pumpa i tada je nasut novi G12, razrijedjen je s vodom na odgovarajucu temperaturu, i nikad, al nikad nije bilo problema s tim
cak i prije nego sam radio dihtung nikad se nije pregrijavao, evo i danas sam ga vozio cijeli dan po gradu temperatura nije isla vise od normalne, nekih 90 stepeni, regularno se upali ventilator, ohladi motor i to je to
sto se tice vode i njenog opadanja ja sam primjetio da se nivo smanjuje sto je veca temperatura motora, smio bih se zaklet da s povecanjem temperature motora opada i nivo vode
kad je skidana glava sve je bilo uredno, cak na glavi nije bilo tragova G12, koji inace ostavlja mrlje, nigdje se nista nije moglo vidjeti, ni na dihtungu ni na bilo cemu drugom, samo je onaj koji je ravnao glavu rekao da je na jednom mjestu primjetio da je glava neravna, i to je bilo na jednom mjestu, poravnao je sve udure
prije nego mi je promijenjen dihtung auto je bio drugaciji slobodno mogu da kazem, kada se ugrije na 90 pusio je bijeli dim, na sipki od ulja bilo je kapljica vode, to moze potvrdit i clan foruma Struja, on je gledao u zenicu kad sam dosao
u deklu je takodje bilo naslaga vode, ono sa uljem, sve je to ocisceno prije nego se sklopio auto
Lija me pitao za ove rupe na boci, drug te rupe su sa strana, kao neki odusci izgledaju, tu su fabricki, nije ostecenjem nastala rupa, to je sigurno
imaju dvije rupe,gornja je veca i na njoj nekad primjetim curak vode, bas se vidi crveno od G12
a na donjoj rupi, onoj manjoj nikad nista nisam primjetio, osim toga da sam danas cuo zrak, i uvjerio se da je zrak, sisti bas prilicno, cuje se
maloprije sam pricao s jednim covjekom, tatinim prijateljem, koji radi u njemackoj, zvali smo ga zbog ovog problema, i on mi je rekao da su ti kvarovi jedni od najtezih, posebno kod novijih auta jer je fkt tesko primjetit gdje voda odlazi
kaze da je imao par slucajeva da nema traga gdje voda ide, naspe kaze onaj prah i prestane opadanje nivoa vode, to sam i ja uradio, on kaze da je moguce da je glava negdje malo pukla, pa da zato ne primjetimo, ali male su sanse, bar kako on kaze
jer sam mu rekao da auto nije forsiran, da ga stvarno nisam derao nikad
ono sto mi je jos rekao jeste da je moguce da mi termostat ne otvori dovoljno, nabije mi veliku temperaturu vode, i visak izlazi na one oduske, kaze moguce je i to
uglavnom bilo kako bilo imam problem, i to VELIKI problem, pitanje je da li cu ga moci rijesiti:icon_mad::icon_mad::icon_mad: