Negativno iskustvo sa korisnikom pik-a sa profilom andjeogabriel => http://www.pik.ba/profil/andjeogabriel/ Naime, isti taj andjeogabriel je od mene naručio tri pepeljare da mu ispjeskarim i dogovorili smo se oko poštarine kao on će platiti i da mu pošaljem običnom poštom, naravno nazvao me a i preko pika smo se dogovorili. Ja sam poslao, morao unaprijed uplatiti poštarinu i na meni je ostalo da čekam poštara da mi donese novac kući. Međutim, umjesto novca meni poštar donosi papir na kojem piše da moram podići paket i pri tome opet platiti poštarinu. Naime taj andjeogabriel iz Banja Luke koji se zove Ritan Radojica se uopšte nije pojavio u pošti kako bi podigao taj paket. Kontaktirao sam ga preko pika, slao mu poruke, zvao ga, na šta on nije odgovarao. Preko pika mi se kao predstavio njegov brat i rekao kao kako je taj Radojica na putu i da će me nazvati kada dođe. Nakon 15 dana zovem ja njega on se opet ne javlja. Nazovem ga sutra dan sa drugog mobitela i on se javi i ima priču kako je tek stigao sa puta, i da će me nazvati sljedeci dan u određeno vrijeme. Prođe to određeno vrijeme, naravno bez poziva, i ja njega nazovem. Javio se i obećao mi da će 05.12. kada mu bude plata uplatiti meni sav novac na račun za pepeljare i dvije dostave, i da mu ja opet pošaljem poštom. Prođe i ta srijeda i još 5 dana poslije toga, niti novca, niti poziva, niti ičeg drugog.
Pepeljare 18 KM, dostava do njega 8,50 KM, uplatnica 0.50 KM, dostava do mene 6,50 KM. Uglavnom to je nekih 33 KM za koje sam oštećen. Naravno pričao mi je bajke, i još naručio dvije pepeljare, i pričao kako će od mene još naručiti neke čaše. Sva sreća pa i te dvije pepeljare nisam uradio, već sam čekao da mi dođe novac. Inače bi gubitak bio veći za još nekih 10-ak KM.
Tako da ne preporučujem nikakvu saradnju sa njim. Kasno sam ja vidio da su još neki imali problema sa njim, tj. na isti način su bili prevareni kao i ja, a to je da nije podigao paket u pošti kada je trebalo.
Sreća da nije puno veća suma novca bila, mada mi je i za ovo bilo krivo, ali prebolio sam i izašao malo pametniji iz ove priče