ZELA GTI je napisao(la):Možda, ali na putu sretneš clija pa se lupiš po čelu i kažeš: "Mogao sam njega voziti a ne drugorazredni proizvod koji nije ni pravi hot hatch."
Jaka je činjenica da imaš najbolje auto te vrste pa makar ga šaltao na 2000 rpm
VR6Boki je napisao(la):Pola ovih konkurenata je daleko iza Clia i na pravcu. Al ne govorim o pravcu i samom vremenu, nego o osjecaju u voznji :icon_biggrin: Balansu auta, komunikaciji upravljaca, ovjesu, rekoh ako nisi probao, ne znas o cemu pricam. Ja cu licno uzivati u voznji bilo kojeg auta, daj mi finu cesticu da gasam i to je to. Al u nekim ce to uzivanje biti jako nisko, recimo 2-3 "imaginarna" boda, a u nekim ce to biti 9-10. Meni to cini veliku razliku. A vecina od tih hiljada i hiljada vlasnika i jesu budale, ako su trazile jurilicu a kupile nesto tako sa dna klase po svim testovima. To sto oni nece da priznaju da je tako ili ne znaju da postoji bolje, to je njihov problem.
CHALLENGER je napisao(la):Ne znam JD sta pokusavas reci da je konkurencija jednako dobra kao clio, e nije, a kad bude znace se, i pusti ti to ko i gdje vozi auto i kako, dal ide na stazu ili na kafu. Ako ide na stazu bice najbrzi, ako ide na kafu doci ce sa najbrzim autom u klasi. Jednostavno je.
A normalno da je ce ovdje ljudi koji voze auta izmedju 60-100 KS biti zadovoljni bilo kojim od ovih auta, pa i najlosijim u segmentu. Ono sto Clio pruza u voznji ne pruza ni jedan auto vise iz te klase. Dokazano 1000 puta. Da pruza neko od konkurencije ljudi bi rekli, nema se tu sta kriti. Koji ce auto iz ove klase pratiti Focusa RS koji ima vise od 100 KS od Clia da vidim ...
JD. je napisao(la):CHALLENGER je napisao(la):Ne znam JD sta pokusavas reci da je konkurencija jednako dobra kao clio, e nije, a kad bude znace se, i pusti ti to ko i gdje vozi auto i kako, dal ide na stazu ili na kafu. Ako ide na stazu bice najbrzi, ako ide na kafu doci ce sa najbrzim autom u klasi. Jednostavno je.
A normalno da je ce ovdje ljudi koji voze auta izmedju 60-100 KS biti zadovoljni bilo kojim od ovih auta, pa i najlosijim u segmentu. Ono sto Clio pruza u voznji ne pruza ni jedan auto vise iz te klase. Dokazano 1000 puta. Da pruza neko od konkurencije ljudi bi rekli, nema se tu sta kriti. Koji ce auto iz ove klase pratiti Focusa RS koji ima vise od 100 KS od Clia da vidim ...
evo ja prvi da imam tog Focusa i da mi se ti nesto pocnes iza dokazivati sa tim Cliom na cesti, dao bih ti zmigavac i pustio te da prodjes... jel ti sad sta jasnije, ne bi ja zapalio svoj auto zasto me moze pratiti neko drugo auto... nije to krajnji domet ljudskog zivota... e to je jednostavno.
ti svrsavas na tog Clia, a nemozes ga imati nazalost, jebiga nije zivot igrica pa da svi mozemo kupiti auto koje zelimo
a sto se tice konkurencije, i ona se odlicno prodaje pa eto neznam sta ti sada predlazes da svi ugase fabrike i da svako ziv mora kupiti Clia jer je najbolji ?
jebiga shvatices vremenom, a do tad pusti ljude da uzivaju