SM chip tuning je napisao(la):
hakkler je napisao(la):
Isto tako ne znam baš za optimum tuning.Svaki motor od istog modela ima zasebne stock dijagrame.
Oni jesu svi 1,9tdi ili 2,0 tdi ili fsi al u biti su svaki posebni.Kao i blizancii..ista visina, težina, krvna grupa..godine a u biti popuno različiti.
Nekom će taj remap sjest nekom neće.Al koliko para toliko muzike...
pa upravo sam ti to i ja rekao,ja svaku mapu prilagodjavam verziji softwera ali nekadim custom remap na svakom motoru.
i tebi je to isto uradjeno ni tebi nije radjen custom remap od 0 nego je "samo" mapa prilagodjena tvojoj verziji softwera i svaki nas SM optimum je takav.
Pa ne znam baš...napisal si da šalješ chip i poštom...kako onda određuješ ili ti prilagođavaš softwer kad je svaki motor kao i osoba "srce" za sebe. To se ne može baš odredit na daljinu??
I nije svaki remap isti za svaki motor...baš radi toga...kao što sam rekao nekom će sjest nekom baš neče...u oba slučaja auti će puno bolje ić al zato je dyno tu da se vidi rezultat...i kako je izpeglana krivulja.:icon_smile:
po krivulji se vidi gdje kod mene pada moment al što se tiče rpm-a evo baš danas sjetil sam se ove teme...pa sam ga malo našarafil u trećoj do 4700 cca 140 mislim da je bilo...makar bi bolji šus i ubrzanje bilo da sam ga prešaltal u IV-tu na 3900-4 soma okretaja...al eto...bila neka dizlo laguna koja je ostala na mom guznom horizontu:lol:
Još jedna sitnica kod mene...auto poslije chipanja uopće ne dimi...isto tak i od jednog kolege...koja je našarafljena s konjima malo više nego moja ...mislim na 127(s 90ps... i imamo iste motore ALH) i on mi bježi možda 0,2 sekundi nasuprot moje.Jednom sam ga i napral jer je on šaltal 4 na petu na 170km/h dok sam ja svoju razvrtil na 190km/h u četvrtoj.
I da top speed nam je isti.
A evo linka za kolegu koji je pital...
Sve je to vrlo slično...
http://www.chiptuning.com.hr/
a opet nije...