Član
Mjet je druga prica,ja govorim za jtd 8v,tdi nije los motor,ali znam sta stalno popravljam,injektori,turbine,zamajci malo cesce,zbog njihovog naglog oslobadjanja momenta itd.Dobar je to motor,ali ne kao JTD 8v,ko je mehanicar zna o cemu pricam ,a fiata po bosni ko u prici ima,bar kod nas u ze do kantonu.A da ne pricamo od 2.0 tdi PD motoru,o tome se mogu stranice pisati koliko ne valja.Uostalom smijesno je da mi se bolje pokazao taj jtd 8v,nego cdi u mercu,ali et 4 god deranja i 0 kvarova na motoru .Uz kvalitetno odrzavanje.
Izvinjavam se što kvotiram post od prije par stranica, ali ne mogu se složiti sa tobom.
Kao prvo ne zamjeri, ja nisam toliko iskusan kao vi, nisam vozao nijedno drugo auto osim ovoga sad i on je očev. Gdje održavam auto rade dva brata, ne mogu biti različitiji.Jedan kuje JTD u zvijezde drugi TDI. Za raspravu nemam šta reći osim da se u mojoj okolini vozaju i JTD i TDI i niko se nije namirio kako treba jer svi rade uobičajene kvarove. Vozim 2.0TDIa 8v 103kw (BMP) sa DPFom (meni je 20god) i stvarno mi je dosta više i povraća mi se kad čujem crveno I - DI, 79kw, 96, 110. Kako ljudi pretiču Boga oca sa njima i kako su najjači na cesti, ali tako nam je stanje i moramo se pomiriti sa time ne mozemo vozati jake benzince i TBenzince.
Toliko o tome.
Što se tiče 2.0 PDa.Dvije godine je kod nas, priznajem rađena Turbina pa čak i hidro podizači.Naravno ja tu ništa ne plaćam, stari plaća al gledam barem koliko toliko kad ga već koristim da ga i čuvam.Ali u ostalom sam potpuno zadovoljan, kao što si rekao kvalitetno održavanje je sve.Svakih 15000km novo ulje i normalna vožnja i zagrijavanje motora kad je hladan čuda čine.Redovno ispratim regeneraciju filtera i - miran! Jedino kad buraz vozi onda me glava zaboli, drugu i stisni gas - ispaljuje kao što kažu ali neka, on to voli pogotov kad je hladan. Dotuzilo mi kad se blati 2.0 motor dosta sam čuo od ljudi koji su samo čuli priču o ovom motoru i onda meni govore a nisu se provozali u njemu.
Ne želim ni sa kim u raspravu samo govorim svoje mišljenje.