Eto vidis a niko nije pogledao ovo, uzecu VW-a posto njega uzimaju cesto za primjer pa cu i ja... Golf 4 1.9 tdi najjaci model je 150 konja dok 1.8 20v turbo je 150 konja a on osnovni model i najslabiji... Dizel ide ali brate nemojte ih kovati u zvijezde, sad po ovome mene bi trebala cetvorka 115 konja reakociti, a u realnom svijetu ona ostane iza mene... Benzin je bio i bice uvijek jaci i imati vise potencijala za izvuci snage. I nemojte ta poredjenja atmoaferac neki tamo osnovni vs najjaci turbo dizel u klasi. Ako cemo bmw-a porediti, uzmite fabrickod e46 3.0d sa 200ks vs 3.0 benzin koji ima 230ks. Eto isto kubika i jos atmosferac benzin pa vidi koji ce popusiti tu... Uzmi bmw-a e34 2.4 dizel sa 115 konja vs 2.0 sa 125 konja atmoaferac pa vidi koji ce tu popusiti. VW-a poredite a zna svako da VW forsira dizele i ne izbacuje uopste dobre benzince jake jer s tim te gura da uzmes fanoznog tdi-a. Osim u gti-u turbo benzin sto izbwci pa popisa ave dizele redom... Pa zamislite da je fabrika u skodu fabiu ubacila 1.8 20v Turbo 180konja pa to bi auto pojelo sve i jednu fabiu sa dizel motorom i koja bi imala i 150 konja plus chip... Igrala bi se sa svima... Ali nee oni su ubacili najjaci 1.4 16v sa 75 konja a ustvari taj motor nije imao vise od 50 konja na tockove, vozio je i to auto je prebijena macka. Toliki zamajac su stavili da dobije obrtni moment na nizim obrtajima a s tim su ga toliko ulijenili da je auto mrtvac na cesti kad treba ubrzati, i ispod nje 1.4 8v haha... Kad radite poredjenja onda radite poredjenja pravih atmosferaca vs famozni turbo dizel...