u kuci imao 3 diesela,sada su ostala,ja sam se svog rijesio,i to jetta 1,6 d koji je pojam svakog diesel power drivera,koji trosi upaljac,sada sam uzeo vovla 1.8 16v ,pa ne pada mi na pamet uzeti diesla opet,ako bi ih uzeo diesela samonoviji jaci bmw,sada mogu samo preci na turbo benzinca
auto mi je i benzinac i karavan,autoput 160-180 kroz njemacku i po compu i po sipanju 6.5l uzeo,po sipanju kad preracunam i nesto sitno manje,otvorena normalna voznja 60-100 sigrno nece uzet vise od 6.5,cak sto vise kada se vracam kuci (ajmo reci nek je 20km otvorena voznja ako idem malo dalje izvan grada) potrosnja mi se vrti na compu od 4.5-5.5l kada ne prestizem,normalno vozim kao drugi), u nedjelju isao na boračko jezero,pa jos nekih 10km iznad,svej je uzbrdo nit sam ga stedio nit ista,sve je 2-3 brzina i opet nazad u mostar,prosjek 7l,voznja mi je inace kombinirana,nikad strogo grad,al evo vec sam presao s autom od kada sam ga uvezao nekih 2500-3000km,jos mi prosjek niakda nije presao 8.3l,i po sipanju znam,sutra cu napuniti ga ujutro punog,otici na more i nazad i bas vidjeti otvorenu potrosnju,al nakon sto sam se sam uvjerio da mi trosi nesto vise od jebenog golfa 2 diesela ne pada mi na pamet kupiti diesela,ovih dana jos plin ugraditi i miran covjek,kolika god da je guzva u gradu opet cu se jeftinije voziti nego na diesel,em sto je auto jeftinije kad kupujes,i dok ugradis plin opet te ne izađe koliko diesel,jeftinije odrzavanje,ne slusas tak tak tak tak zvuk diesel motora
i moj stari,koji je okorijeli diesel fan,manje vise i vw fan jer mu je samo nova jetta u glavi,uvijek mi je roncao sto cu uzeti benzinca + jos volvo,tko to jos u nas kupuje,trosi vako-nako,je nakon sto je vidio kako se voziti u njemu i kakva je potrosnja prestao uopce razmisljati o vw i misli do godine uzeti s60 benzinca,a uvijek sam se svađao s njim i oko plina i oko benzinca,a sada skroz druga prica
znaci samo benzinac i trubo benzinac + eventualno plin