Nelle_G je napisao(la):@Anes.. to je vec nakon 2,5 godine... tad bi vec razmisljao o novom autu... dok bi ti se poceo isplacivat dizlo...:icon_smile:
emir_89 je napisao(la):Nelle_G je napisao(la):@Anes.. to je vec nakon 2,5 godine... tad bi vec razmisljao o novom autu... dok bi ti se poceo isplacivat dizlo...:icon_smile:
da vidim ko to u BiH mijenja auto svake 2,5 god. ni 2% raje. tako da ti je konstatacija nidje veze...
ovakve potrose i disela i benzinca imas samo na papiruNelle_G je napisao(la):BMW 535i F10
potrosnja 11,8/6,6/8,5
snaga 225 / 306
cijena: 63.591 €
BMW 535d F10
Potrosnja 7,9/5,1/6,1
Snaga 220 / 300
Cijena 72.570 €
Razlika 8.979 EUR = 17.510 KM
za te pare mozes se nauzivat u benzincu samo tako:123::123:
trizex je napisao(la):Ma pitacu vas za vase super isplative diesele kada dodje vrijeme redovnog / velikog servisa, doba da reparirate turbo, kada vam odu dizne zbog cistog dizelskog goriva, kada imate problema s EGRom / FAPom, kada ode super jeftini plivajuci zamajac......da manje trosi - svakako, da im grad vise godi (potrosnjom gledano) nego benzincu - istina, al' da su bas toliko super isplativi.....odavno bi mi svi roktali po semaforima.
Anes_mo je napisao(la):OggyBoy je napisao(la):Anes_mo je napisao(la):A ovi sto im benzinac od 100-110ks trosi 5-6l :lol::lol:
Pošto se ovo odnosi na mene, rekao sam.!. Pare na sto, sipaj i vozi, mjerimo kilometražu pa da vidimo hoće li ti biti smiješno kad ostaneš bez para da bi se kući vratio.
Nemam ja sta kod tebe dolazit vozao sam astru g 1.6 16v po gradu 8,5-9l min potrosnja van grada mozda bi se mogla spustit na 6l
Gorive celije,ne nikako upravo odpadaju jer je proizvodnja vodika skupa a auto pretezak a ako mislis na elektrolizu to je bulshit :icon_biggrin:panajotis je napisao(la):hahaha mocni postovi :lol::lol::lol: cuo sam imaju sad ova auta na vodonik... jel isplatljivo? :icon_question::lol::lol:
CoL3 je napisao(la):Anes_mo je napisao(la):OggyBoy je napisao(la):Anes_mo je napisao(la):A ovi sto im benzinac od 100-110ks trosi 5-6l :lol::lol:
Pošto se ovo odnosi na mene, rekao sam.!. Pare na sto, sipaj i vozi, mjerimo kilometražu pa da vidimo hoće li ti biti smiješno kad ostaneš bez para da bi se kući vratio.
Nemam ja sta kod tebe dolazit vozao sam astru g 1.6 16v po gradu 8,5-9l min potrosnja van grada mozda bi se mogla spustit na 6l
prijatelju znas me,ja sam iz MOstara i u mene je auto 1.8 16v, 125ks,idemo se vozati pa ces vidjeti da je realna potrosnja 6l s normalnom voznjom,znaci ne ono samo 60,nego do 90km/h standard voznja
prelazim u prosjeku dnevno 50km minimalno,+ vikendom nikada nisam kuci,pređem prilicnu kilometrazu,uglavnom sada kada preracunam preko 22000km na godinu sigurno,pa sam opet uzeo benzinca i ne pomisljam nakon kupovine ovoga na diesela
OggyBoy je napisao(la):Ljudi, pričajte šta hoćete, ko hoće neka mi vjeruje, ko neće, donesi pare, napuni pun u mom autu i idemo u vožnju i ako pređe 6l, vozi ga kući. Jednostavno, 6l mi ne prelazi, na otvorenom oko 5l.