Član
George je napisao(la):Nelle_G je napisao(la):Frenkie-3B je napisao(la):dali mi neko moze objasnit zasto gradski prevozi,transport prevozi,poljoprivredne masine,gradjevinske masine itd.itd. imaju dizel chuke :icon_question:
Zato sto su radne masine...
A sto svi sportski i supersportski automobili idu na benzin?
:123::123::123:
nije istina da su svi sportski i supersportski automobili benzinci informiraj se malo :icon_mad:
Audi TT Coupé 2,0 tdi 170KS 350Nm uz prosečnu potrošnju od 5,3l na 100km ubrzava od 0 do 100km/č za 7,5 sekundi i dostiže maksimalnih 226km/č, uz emitovanje CO2 emijia od samo 139g/km.
Panamera Diesel ima tri-litreni V6 motor koji razvija 250 KS, koje postiže između 3800 o/min i 4400 o/min. Maksimalni okretni moment od 550 Nm dostupan je od 1750 o/min do 2750 o/min. Motor je uparen sa osam-stupanjskim Tiptronic S mjenjačem. Šest-cilindarski turbo dizel omogućuje start do 100 km/h za 6,8 sekundi, a može vas dovesti do maksimalne brzine od 242 km/h a troši 6,3 litre na 100 km...
Današnji dizeli su, zadržavši sve ostale prednosti, po performansama potpuno dorasli benzincima, a mnogi predviđaju da će ih uskoro i prevazići. Sportski uspjesi vozila sa dizel motorima daju priličnu težinu ovakvim prognozama. Tehnološki razvoj dizela omogućio je 1998. godine fabričkom timu BMW-a da sa svojim trkačkim "dizelašom" pobjedi u trci "24 h Nürburgringa" što se, zaista, još koliko do sredine 90-tih teško moglo očekivati.
Uspjeh je nastavio Audi sa modelom R10 pobjedivši prvo na trci u Sebringu, a potom i u čuvenom Le Manu. Potvrdu sportskih kapaciteta dizela pružili su, između ostalih, Volkswagen (reli Dakar) i Alfa Romeo (trke serije modela 147 1.9 JTD).
mislim da sam zaključio ovu temu i neću se više osvrćati!!!! :icon_mad:
Uploaded with ImageShack.us