ZELA GTI je napisao(la):
A4 1.9 tdi vs saxo vts po krivudavom putu. Hm, da je Audi sa 4.2 motorom opet ne bi mogao prići. Ljudi ne shvataju koliko masa znači u krivinama. Na krivudavim cestama rijetko koja limuzina može pratiti male jurilice, bez obzira koliko više konja i momenta imaju.
GTI TDI: Ti si drzak kao da voziš 106 gti :lol:
ma ne može vama ni RS4 ništa :lol:
ne shvataš ti druže šta znači duži međuosovinski razmak i očito nisi još naletio na nekog raspoloženog audija ili bmw-a
Bujrum, stavit cemo i neku kameru da sve to snimi :icon_biggrin:
Ali mislim da nece to ni biti potrebno, kad jednom vidis kakav je Saxo po krivinama.
[/quote]
evo hoćemo li na Bradinu, danas, sutra, prekosutra kad hoćeš, poslije podne...
dvije trake, dobar asfalt i dovoljno dugo da pokušaš pratiti :icon_smile:
ponesi i kameru, ali neku kvalitetnu, da može snimati bar jedno vrijeme 100 metara ispred :icon_smile:
BaXRS4 ja sam vozio S-lineove i vozio se u mnogim, ukljucujuci i ovaj A4 - redizajn, 2.0 TDI doduse. Posebno upecatljiva mi je ostala jedna krivina sa voznje tim Audijem, desna krivina, ali na samom pocetku krivine je bila jedna neravnina, ispupcenje od 4-5 cm. Ja sam tu doletio sa 120-ak km/h, nista posebno za tu krivinu, ali kako sam smotao volan i auto naletio na tu neravninu, prednji kraj je samo skocio u zrak - umjesto da upije rupu, i auto odskoci u suprotnu traku. Ja udario glavom od krov koliko je auto odskocio. To za mene nikako nije dobar ovjes...
[/quote]
nisi ti druže audija s-line ni na slikama vidio, auto težak 1500 kg sigurno ne skače iz trake u traku kao ping pong, te šuplje pričaj levatima koji to puše, nemoj se bezveze ovdje ofirati