Član
daki je napisao(la):mara- je napisao(la):Ove podaci su niđe veze, koji je ovo kloc pisao. Pa moj auto, dizel, je prešao skoro 170 000 ništa od ovoga nisam mjenjao, niti to mjenja ijedan normalno održavan dizel auto.
I ja gotivim benzince, imao sam ga, ali od kako sam na dizelu, duplo manje trošim para na gorivo.
Prvo glupo je da to pricas cuj kloc, nemogu da vjerujem jebote na ovom forumu sve doktori, sve strucnjaci.
Prosjecnom dizelu pogotovo PEZO FORD CITROEN I SLICNI na kilometrazi od 160 000 do 220 000 idu turbine injektori i pumpa, neboj se doce i tvoja na red.
Reparacija 4 injektora kosta izmedju 800 i 1000 KM
reparacija pumpe izmedju 1000 i 2000 KM
Ovo govorim za Iliju Burina Šabac, ovisno naravno od tipe vozila, kod benzinca imas 4 svjece, orginal svjeca za ford je 9 KM, imas klapnu ona se samo ocisti, i nekad nared ce doci kablovi i bobina, to je sve 200 do 300 KM.
Filter goriva za dizela je od 25 pa do 250 KM ovisno o tipi vozila
Benzinac - nema filter goriva
U pravu si. Ali samo uzmi u obzir jednu stvar, da ti benzinac vise trosi u prosjeku brat bratu 2 litra. E sad tih 200000 o kojima pricas izracunaj koliko ces ustedit na gorivu, a isto uzmi u obzir da ce se i benzincu nesto sjebat u tih 200000 kilometara.