daki je napisao(la):
adi
Odprilike to je to. Mene je nerviralo preveliko kasnjenje, htio sam na stajling, nije mi se dalo guzva je bila za red nevjerovatna, moralo se cekati u redu sa trkacim kolima, kasnije sam vidio da su ostali profurali tamo nekako prije drugih.
Drago mi je da su stajling odvojili na oldtimere i na ostale, jos mozda da se napravi clean look i neki extreem, jer recimo Opel omega plava je preljepa bila meni, ali nije imala sanse nikakve protiv onog ford cougar-a. Itd...
jest stvarno bila zbrka na prijavama, trebale su se odvojiti prijave za styling i dB drag i za SR, ono nije bilo normalno, pa ljudi su do 2 sata cekali u koloni da bi usli.
da mi za styling nismo preko reda usli ne bi ni cekali toliko naravno. a neki su i odustali i vratili se kucama recimo momak sa Golf 4 (lambo vrata itd) koji je iz Cazina dosao...
sto se tice samog takmicenja u stylingu, opet je bilo da kazem zapostavljeno i odradjeno usput. pozitivna stvar je sto su bile 3 klase, tj 2 ako izuzmemo old timere za koje ne vidim razloga da se takmice u stylingu, za takva auta imaju oldtimer okupljanja koja nemaju veze sa Street Raceom.
negativne stvari ? prvo sto su sudije ocjenjivale tek kad je zavrsila trka za cime nema potrebe, zar se to ne moze odraditi u toku trke ? pa ne treba vise od 20 minuta da se ocjene sva auta. Policija pustila saobracaj i govore nam da sklonimo auta a ovi tek poceli ocjenjivati, sve nabrzaka, auta su blago receno pogledali letimicno, tj uglavnom sprijeda i sastrane i idemo dalje...
za iducu trku trebaju fino podjeliti klase, ako vec postoje 3, mala,srednja i velika auta, a ne da auta iste klase recimo Astra GTC i Audi A3 budu u razlicitim klasama... koja su onda "mala" a koja "velika" auta ?