U medjuvremenu je stiglo jos stvarcica, a neke sa zakasnjenjem pa sada imam i duplikata
Kupio sam i polovnu soferku posto moja ima jednu liniju/pukotinu po sredini, pa da se ne bih cimao sa policijom, bolje da stavim citavu
Isao sam i kod farbara pa probao da ispoliram jedan deo auta i odusevilo me kako je ispalo, tako da sam odlucio da ispoliram ceo auto, a da ofarbam prednji spojler (malo je ostecen i izguljen) i gepek (ima rupe od spojlera koji sam skinuo).
Evo da se vidi kako je matirao ceo auto:
Takodje, zamenio sam prednje i zadnje tockove, posto zadnji imaju ET16, a prednji ET0 i onda malo blentavo izgleda da su zadnji uvuceniji od prednjih, a i falc/rub je veci kod prednjih sto je jos blesavije
Evo ispod se jasno vidi kako je ranije bilo, a kako je sada:
Nakon toga sam nabavio i prednje kocione diskove posto je neko ranije menjao iste i stavio pogresne tako da sam imao problem, nisam mogao da ubacim unutrasnje kocione plocice jer je disk bio suvise izbacen i nije bilo mesta za novu plocicu. Evo ispod slika da se vidi razlika izmedju diskova, a najverovatnije su ovi "maheri" koji su vozili GTA pre mene kupili 1LE disk koji je veceg precnika i ima drugaciji offset, pa su ga brusili i smanjili na 10,5" sa 12" koliko ima
To se vidi i na slici gde plocica ne kaci ceo disk.
Onda je stiglo jos malo delova
I napokon posle 6 i po godina, Pontiac je registrovan :applause:
Skinut je prednji branik pa "oguljen" do kraja, cetiri sloja farbe su bila na njemu, majstor je odr'o i ruke i slajfericu dok nije sve poskidao.
Iskoristio sam priliku neki dan i zamenio: Throttle Position Sensor i Idle Air Control Valve (prva slika), Coolant Temperature Sender (druga slika), Termostat i dihtung termostata (treca slika).
Naravno kada sam hteo da zamenim termostat, ispostavilo se da ni dihtunga ni termostata nije bilo, toliko o odrzavanju auta u Srbiji
Nakon poliranja razlika je neverovatna, foto aparat nema sanse da docara kakva je zaista razlika. U auto bukvalno ne moze da se gleda koliko sija
Prva slika je pre poliranja, a ostale posle:
Ostaje jos da se ofarba prednji branik, gepek i ispolira zadnji branik, a on je ostavljen za kraj posto treba skinuti gepek, variti rupe i pripremiti za farbanje, pa nema poente pre toga polirati branik.