Danasnji dan cu slaviti dok sam ziv, napokon sam provalio sta je zezalo na Pontiac-u od kada sam ga kupio
Izmenjao sam brdo delova, senzora, ovoga, onoga, kad ono najveci problem i jeste bio do kompjutera. Stalno mi se ukljucivala Check Engine lampica bez ikakvih logicnih razloga i kada se upali, auto radi nemirno, nekad se ugasi, slabije prima gas.. Onda se iz cista mira ugasi i auto radi kao sat. Onaj kompjuter koji sam dobio na poklon iz USA sam isprobao kada se bobina raspala, tako da nije hteo da upali i ja sam ga otpisao. Onda sam stari komp samo vratio i onako ostavio da visi ispred suvozacevog sedista na itisonu. Danas odem do vulkanizera da mi premaze gumu posto je ispustala po ivici od stajanja i ugasi mi se auto taman kada sam parkirao kod njega, naravno pre toga se upalila Check Engine lampica. Smorio sam se za medalju i pomislim, ma da nije nesto do kompjutera, okrenem kljuc i upalim auto, uzmem da cimam rukom komp i vidim da se u tom "ritmu" pali i gasi Check Engine lampica. E tako provalim da je komp skrljan, tacnije ima verovatno neki hladan lem ili nesto slicno i kada se auto pomera i trucka, on prekida. Odem kuci, nakacim onaj komp iz USA i auto radi kao sat
Vozio sam se do Banjice i nazad, ma auto prede, a kida kako ide.
Inace, slucajno sam provalio pre neki dan da su i svecice koje sam ubacio bile neke iridijumske koje ne "prijaju" TPI motoru, a posto sam imao i fabricke standardne nove, ubacim i njih i auto radi pet puta lepse i bolje, a one iridijumske su bile garave kao da nisu ni radile
Uglavnom, posle zamene bobine, svecica i kompjutera, auto ne moze da se prepozna, a ide kao da je dobio jedno 30% snage. Eto, docekah posle godinu i po dana da mogu da ga vozim, zato ovaj dan urezujem u kalendar