Imam 407 2.0 hdi, 140 konja....exclusive oprema, full sa kozom... 2004 godina
Ima mi blizak rodjak 5+ 2004 godina, highline oprema, 74kw cini mi se bez injektora.. sve osim navigacije u boji i koze...
Sto se tice voznje udobnosti i toga, manje vise slicno, Pug mi je za nijansu udobniji, ali losije upija rupe.
Limarije je bolje rijesena na Passatu, jer su plasticne zastite oko auto komplet, pa po nasim uslovima je dosta bolje rjesenje.
Cinkovana karoserija je kod oba modela.
Servisi su tu negdje, s tim da je nesto jeftinije kod Passata, sa nesto skupljim uljem.
Dijelovi su jeftiniji za Pasaata a i dosta dosta pristupacniji.
Na Pug-u sam 2x mijenjao pedalu gasa polovnu, na kraju nova morala 400KM kod nas kosta, 270KM u Sloveniji (naravno pretvoreno iz eura
)
Xenon sijalica 90eura ordjinale, pa se nasla alternativa od 50eura za dvije...
Kilometraza u oba auta je ista oko 250k
Moram navesti da je Passat placen malo iznad cijene, ali je totalno opravdao cijenu.
Malo je nelogicno kuditi neko auto ako si ga platio 6-7k a vrijednoat mu 7-8k gdje mu je prethodni vlasnik dusu vadio i neredovno odrzavao.
Oba auta nisu nesto podlozni kvarovima. Naravno ako su uredna.
I da s Pug-om ima problema sa prednjim krajem, dosta je nizak, previse. Pa je problem kad se naprimjer penjes po garazama, kolona se iza nafata jer moras jako jako sporo ici.
Pug izgleda za nijansu elegantniji, i robusniji.
Ali bih prednost dao Pasatu zbog malo nize cijene koje sam gore naveo u smislu odrzavanja, upotrebe i sl...
Moje misljenje u odnou na sve, gore sam ponesto naveo samo.
Sent from my E6533 using Tapatalk