Auto je za nekoga luksuz a za nekoga potreba.
Ja koknkretno kad idem na posao javnim gradskim prevozom trebam dva prevoza promijeniti, tramvajem pola grada predjem i onda na vrh breke busom, jbt izgubim pola dana iduci na posao i vracajuci se kuci.
Bio bez auta, idem u fasungu u konzum, moljakaj ovoga da te povuce sa punim kesama, trazi od staraca auto, placaj taxi... katastrofa, ko sto neko kaze isto hendikepiran.
Zena Zenicanka
odlucimo vikend provesti kod njezinih, petak zavrsili s poslom i hajmo na stanicu, tamo studentarije sto se vraca kuci masa, jednom sam prestojio do Kaknja, karta za jedno 17 KM povratna i plus nam u povratku na autobuskoj u Zenici trazili po marku samo da udjemo na peron, kao nema veze sto imamo karte, poslao sam onog sabana u 3 pm...
I onda mi neko kaze da mi je auto luksuz...
Istina ima i onih kojima je luksuz, kupi auto da se vozika po citav dan, bitno mu je da ima za goriva i psrt u uho... Ali mislim da je generalno puno vise ponih kojima je auto zaista potreba.
A ovi sto su ZA poskupljenja tjeseci se da ce se nesto promijeniti na bolje, u velikoj su zabludi, kazu nikad vise auta, istina, izracunajte koliko se pri registraciji izdvoji para za odrzavanje cesta, a vidite na sta nam ceste lice, slikat cu majke mi cestu u mahali gdje sam odrastao (ulica Gradacacka,sad su mi tu roditelji i svaki dan prodjem tom cestom) , rupe isto rovovi, nema kome se nismo obracali da se to sanira, cak smo slali poruke u Avaz u onu rubriku sta narod kaze... Ma boli njih patka, da tu zivi kakav ministar mozda bi se i zakrpilo...
Zali Boze samo provedenog zivota u ovoj rupi od drzave gdje nas jebe kako ko stigne a narod isto ovce.
Za par godina ocekujte da pocnemo placati i zrak, ono otvoris prozor da udje svjez zrak, a neki cika ciko te smekne i pokuca na vrata, kaze izvolite racun. Kunem vam se da bi i tad narod nekako placao i prilagodio se.