edo_benz je napisao(la):kapo se raspricao :icon_biggrin:
ZELA GTI je napisao(la):mtopic: Zbog čega bi dobio ispriku kada laprdaš? Recimo da centri pošteno rade tehnički pregled. Hajvan će sjesti u potpuno ispravno auto i napraviti glupost. Velika većina prometnih nesreća se dešava zbog prekoračenja brzine, alkohola i ljudske nepažnje. Da svi voze po propisima, nesreće bi mogao nabrojati na prste jedne ruke. Mnogo jači efekat će se dobiti obrazovanjem i podizanjem kulture na viši nivo. No opet se vraćamo na državu koja od toga nema koristi. Mnogo lakše i bolje za državu je dignuti cijene tehničkog pregleda nego obrazovati vozače i dignuti kulturu u prometu. Ljudska psiha je čudna. Što voziš sigurnije auto to si manje pažljiv. Ovo je znanstveno dokazana činjenica. Ne govorim da svi trebamo voziti neispravne krame, želim reći da je tehnička ispravnost auta tek mali djelić sigurnosti u prometu. Dizanjem svijesti i kulture bi se ova stavka sama od sebe riješila.
Dalje, shvati da auto nije luksuz u našim uvjetima. Brzo se živi, za normalno obavljanje svojih aktivnosti na poslu i u privatnom životu bez auta se skoro pa ne može funkcionirati. Da imamo pravilno razvijen javni promet ovo bi bila druga priča.
mtopic je napisao(la):edo_benz je napisao(la):kapo se raspricao :icon_biggrin:
Jel to nesto na moj racun? :icon_question:
mtopic je napisao(la):Laprdam samo zato sto se moje misljenje ne poklapa sa tvojim? Onda na ovom forumu SVI laprdaju!
Pa covjece, opet ti ponavljam, procitaj moje postove!!!
U sve i jednom postu sam napisao da nam je drzava u k*cu i da definitivno trebaju promjene i na tom planu, ali sam rekao da ce poskupljenje registracija voditi tome da ce na cesti biti manje krseva i da ce to doprinjeti sigurnosti u prometu, a ne da ce time svi problemi biti rijeseni. Isto tako sam rekao da ni to poskupljenje nece imati posebnog efekta, ako tehnicki pregledi ne budu radili svoj posao. I rekao sam da bi vece kazne doprinjele smanjenj broja pocinjenih prekrsaja.
Eh, sad ti opet kazem, vrati se jos jednom pa procitaj sve sto sam napisao, pa mi onda odgovori i reci da nisam u pravu!!!
A ja znam mali milion ljudi koji idu na posao javnim prevozima ili biciklima (kome nije predaleko) i nikome nista ne fali. Svi normalno funkcionisu.
Eh sad, postavlja se pitanje sta ti podrazumijevas pod "normalno". Nekome nije normalno kad ne moze dva puta u godini na more, a nekome je super kad u pet godina ode jednom!
niksa je napisao(la):Jaro nije sadaka u pitanju U pitanju je standard zivota Auto stvar potrebe ne luksuza da razgranicimo Sta sa jadnicima koji nemaju - treba ih pobiti mozda
Hocu da radim posteno budem posteno placen i sve cu posteno da platim
Ovako radim i ne radim nisam posteno placen a treba posteno da placam Sta ima