donamero je napisao(la):ja mislim da se prvi dan vozi za prvenstvo bh i to ko je licenciran a drugi dan voze svi kao do sada..neznam cemu ovolika frka.samo pravite zabune bezveze..
esso_sa je napisao(la):donamero je napisao(la):ja mislim da se prvi dan vozi za prvenstvo bh i to ko je licenciran a drugi dan voze svi kao do sada..neznam cemu ovolika frka.samo pravite zabune bezveze..
Nije bas tako kako si napisao druze. Ako procitas sta je Sejo rekao, tacno je da ce jedan dan voziti amateri a drugi dan voze samo licencirani. Ovdje je problem sto auto koje ide brze od 15 sec ne moze nikako nastupati kao amater nego samo kao licencorani a za to mora biti clan nekog kluba.
Dakle, nije ostavljena trunka prostora za ljude koji nisu ili nece da budu clanovi nekog kluba da bi vozili.
Evo ja npr, vozim klase 13 i 14 a nisam clan kluba niti to zelim biti i to mi po ovim pravilima automatski uskracuje pravo da vozim trku - da vozim sa amaterima prebrzo mi auto (limit za amater klasu je 14,7 sec) a da vozim u svojoj klasi moram postat licenciran...
I ja sam ulozio cifru u svoje auto, vozim trke po BiH od 2003 god, bio sam osnivac prvog SR kluba u Sarajevu (iz kojeg je nastao i SRCS) i mozes mislit kako se sad ja osjecam kad mi na vrh svega toga dodje neko i kaze da ne mogu voziti trku ako nisam clan kluba i ako nisam "licenciran" od strane Bihamka koji ama bas nista do danasnjeg dana nije ucinio za SR scenu u BiH.
Sad ce doduse da ubiru kajmak te od takmicara i klubova uzimaju pare za svoje "licence" na sportu koji nikad nisu podrzali i koji su drugi gradili a ne Bihamk
-Suki- je napisao(la):ovako sam ja razumio
subotom se vozi po novom pravilniku i nema klasa po sekundama neko su PRO klase i A1 i A2 amaterkse u kojim su auti koji voze preko 14.7sec... za A1 i A2 netreba licenca dok za ostale DA!
nedeljom se vozi po starom sistemu po klasama po sekundama i mogu voziti svi koji imaju 4 tocka....
-Suki- je napisao(la):ovako sam ja razumio
subotom se vozi po novom pravilniku i nema klasa po sekundama neko su PRO klase i A1 i A2 amaterkse u kojim su auti koji voze preko 14.7sec... za A1 i A2 netreba licenca dok za ostale DA!
nedeljom se vozi po starom sistemu po klasama po sekundama i mogu voziti svi koji imaju 4 tocka....
esso_sa je napisao(la):-Suki- je napisao(la):ovako sam ja razumio
Ako je ovo tacno onda super, to bi rijesilo i problem o kojem sam ranije pisao.
Liga je napisao(la):Ja ne znam jel tebi adrenalin u krvi ili glooovi...
-Suki- je napisao(la):esso smiri se, nedeljom se boosta gasira i nitrira do milje volje
-Suki- je napisao(la):nope, kod mene samo pijaca legal dolazi u obzir.