Član
mijesas kruske i jabuke poredis jednog vw sa nissanom fabrickim turbakom :S
fabrički je i ovo turbo motor majstore
mijesas kruske i jabuke poredis jednog vw sa nissanom fabrickim turbakom :S
samo nisan turbo može vozit bez turbine ili sa lošom i da mu ne bude ništa sa motora?Pa sta drugo ocekujes od cvaje majke ti ?!
pa opet isti vrag opet isto kruske i jabuke vw i nissanfabrički je i ovo turbo motor majstore
druze razumijem ovaj prvi dio sto kazes mjesas kruske i jabuke al ovaj drugi dio ne razumijem mjesas vw sa nisanom fabrickim turbakom? ja koliko sam skontao da je i cvaja fabricki turbak nemoj zamjeriti malo na off-u al oba su fabricka turbakamijesas kruske i jabuke poredis jednog vw sa nissanom fabrickim turbakom :S
Princip motora je isti vijek vijekova i u jednog i drugog... Ako me ne znaš ispravit i uvjerit u suprotno nemoj ni pisat ništa... Jer sa ovim kruške i jabuke nisi pokazo znanjepa opet isti vrag opet isto kruske i jabuke vw i nissan
Hvala drug punoBas s nekom radoscu pratim ovu garazu, fascinira me nacin na koji to sve radis,sa koliko energije. Mnogi sanjaju i dalje, dok ti sebi ispunjavas san, to.je bas za pohvalu. Zelim ti svu srecu s autom, da ga sto prije dovedes u zavidno stanje
e da sad cujem kako se motor sjebava kad se vozi bez turba ?
Pa turbo motori imaju manju kompresiju, znači ako nema turbine kompresija je prevelika za n/a motor, sagorjevanje je loše, prebogata smjesa i možda ne pali kad treba? Jednostavno ima logike da auto nije dobro vozit kada je turbina u kurcu ili kad je samo tako izvađena... Vjerujem da ti to znaš i objasni nama što ne znamo, šta i kako
Ićemo logikom šta se sve stvari treba uradit da bi prepravili n/a motor na turbo, istu logiku možemo i za ovo koristit.... ili se samo zavrne turbina
Al kako driftalice izlijecu sa staze u pokusaju twin drifta u paprike i paradajz...smijesno !
Steta sto je Lazi crkla memorija pa nije uspio snimit 2 izlijetanja, jedno moje (u paprike) drugo njegovo (paradajz).