Član
SoundLunatic je napisao(la):a kako ce raditi ako se brze prazni nego se puni? ja slusam muziku sa dugim intervalima bassa, i ispraznim ga u roku 3sec, a moze samo sanjat o tome da ce se opet napuniti kad pojacalo i dalje iz njega srce struju.. i na taj nacin mi je samo stvarao probleme, uzasno veliki padovi napona... dakle nije stvar u 4kw pojacalu nego u sporom punjenju kondenzatora.. i na taj nacin je zagusaovao i akumulatore kraduci im struju pa i odatle fali pojacalu..
nisi upravu... da ti sad ovde to objasnjavam... trebao bi ti roman napisat.... prvo lekcija kondenzatori,pa ponasanje u kolu istosmjerne struje... itd...
neg radi sebe da rascistis sam sa sobom da nisi u pravu ... uzmi kond od 5 farada nakaci ga na to pojacalo sto imas i sve ljepo pretitraj spojeve,jel ti presjek kabla dobar,kakav ti je aku,jel lesh? amp je pojak pravo... i to sve fino kad spojis probas i sam ces vidit hoce li se ponasati isto kako i kad si stavio 2 kond od po farad! to sto ti govoris da ti je na 50 % volume na HU i da je to oko 2 kW... to objesi macku o rep... nemoze se to tako gledat... prvo svaka pjesma je drugacija amplituda signala koji se pojacava je drugacija(manja ili veca) tako da ti mozes odredit kad je 50% snage na taj faznon nema sanse...
pozzz :lol: