arminnn je napisao(la):ovo da ce ti ponistit kaznu drot to nema sasnse!
nego se svakako zali (odneses nalog u sud i cekaj poziv) na sudu povedi svjedoka i tu kaznu os 40 KM jer si nju prihvatio i reci zasto mi odmah niste pisali 500 KM ako sam bio bezobrazan a imena svakako smijes da trazis pogotovo ako nema znacke... ako te dobiju na sudu opet imas pravo zalbe 8 dana e onda fino nekog advokata da ti slozi zalbu... sto se tice sudski troskova meni je doslo 100 KM zadnji put
ErRoR je napisao(la):Jel mozes postavit ovdje Obrazlozenje kazne, po kojem si clanku i stavki kaznjen, jer ne vidim logiku za nepostivanje sluzbenog lica dobit kaznu od 500km... Za pojas ti je mogao pisat kaznu od 30km, Clan 239 stav 2...
ErRoR je napisao(la):Clan 8 nema veze sa kaznama i nepostivanjem sluzbenog lica, ne znam sta su oni tebi napisali, al po mome znanju to nema veze sa vezom...
xzone je napisao(la):ja sam iso na sud jednom bas sam ovdje na forum stavljo moj razlog i to je bilo radi 40km koje nisam htio platiti i dobio sam na sudu nista nisam platio...ispricacu ti moju situaciju parkiro na prosirenje u nedjaricima gdje se hamburgeri jedu i gdje svi parkiraju normalno...dodje drot nakon 5 minuta i trazi dokumente pise kaznu 3 auta tu on samo meni.bla bla svadjo se snjim govori plati hamburgere oprosteno meni jos gore reko sad pisi sta hoces i on napise kaznu ja potpisem sudski...uzme slika auto gdje stajalo ali da se nista drugo nevidi samo auto...ja fino slikam sve da su bila upaljena sve 4 itd stavim flasu vode(kao da mi se auto pokvarilo sto su potvrdile 2 osobe koje su bile samnom) ispred auta i slikam naravno sve sa datumom i vrijeme da se nemisli da je namjesteno....i slikam jos 3 auta koja su tu bila...elem ejs sutradan nadjem 2 patrole kako su tu parkirane i jedu ljudi i slikam i njih i usput nadjem 10 svjedoka koji su potrvdili da su mi trazili pare...mislim da su cak ta 2 drota suspendovana znam da su me moliti da povucem optuznicu jer sam ja kasnije tuzio njih za maltretiranje....uglavnom povuko sam i ja sve i kad sam registrovo auto nedavno kazna ko da nije postojala nikad... idi preko suda slobodno ba i mene je bilo prvi put strah odsad uvijek nijednu kaznu vise neplacam sve preko suda potpisujem
niksa je napisao(la):Kakva su to ovlastenja nije mi jasno postali su i sudije :icon_mad:
Nije to u redu nikako Nema sanse da oni sude nekome bez prekrsajnog opstinskog sudije