Hajde ti kolega izračunaj najprije koliko stvarno imaš para za kupovinu, a onda, ako planiraš održavati auto, koliko možeš izdvajati za to. Tako ćeš najlakše doći do konačnog odabira.
Moja prognoza : ponovo ćeš biti na početku, neodlučan.
drug, da se odmah zna u svakoj opciji radi se o kreditu..imam mogucnost povoljnog kredita u banci..znaci uzmem te pare i platim to auto i otplacuje se u vidu mjesecnih rata..za sorenta sam rekao da ne moram uzimati kredit u banci jer kod auto kuce mogu da kupim auto na kredit (pa svaki mjesec njima direktno ide rata)..
o tome se radi..
sto se tice servisiranje: opel kao opel tako i ova meriva koju imam, nije skup za odrzavanje. ali sticajem okolnosti da je auto onako malo rjeđe ovdje kod nas, neke polovne dijelove i ne mozes naci. zato jer se radi o benzincu. dizela ima dosta vise.
uzimajući to u obzir onda mi servisiranje dode i skuplje. kao primjer cu navesti bocu za tecnost (kod hladnjaka) koja mi je valjda preko zime nekako smrzla, iako je bilo antifriza u njoj. i na proljece to nisam odmah skontao. tako da mi je u voznji temperatura motora isla do max. kada sam otisao u servis tu istu bocu sam cekao 2 sedmice. porucena iz italije. jer nigdje nema original boce kod nas (ni nove niti polovne). isto bilo i sa alternatorom. auto samo preko noci stalo. kad je majstor otvorio alternator, imao je sta vidjeti. polovan nije mogao naci nigdje. nego je kombinovao sa drugih opela (corsa, astra) i reparacija isla.
a po i pored toga nekako sam se za kratak period nadavao para za tu merivu, a da na kraju nista nisam ni dobio..
znaci to auto vozim iz nuzde. imas auto, nemas auto. o tome se radi.
uzima me na benzinu najvise, a da se ne radi o puozdanom autu. niti zimi niti ljeti. i kao sto sam rekao zimi, u slucaju malo snijega koji polijepi po cesti, mogu samo da gledam kako snijeg pada. od voznje nemam nista.