Član
Sta ja znam,meni je ovo sve cudno,jer znam koliko treba energije za elektrolizu (koja i jeste proces koji se ovdje odvija),da je jeftiniji nacin pravio bi se hidrogen u vecim kolicinama i vozilo se na njeg umjesto na benzin....
Mislim da i kao nus-proizvod nije jeftiniji,jer ustvari nije nus-proizvod nego ga mi stvaramo na osnovu potrosnje goriva u zamjenu za elektricnu struju prilikom rada alternatora...
Mislim da i kao nus-proizvod nije jeftiniji,jer ustvari nije nus-proizvod nego ga mi stvaramo na osnovu potrosnje goriva u zamjenu za elektricnu struju prilikom rada alternatora...
kakva hidrogen-nukleark,tako je pukla ona klasicna sa uranom...jedina koja je pukla a da je hidogen cijepan ( da to laicki kazem) je krehnula 750km od hawai-a...i na hawaima se osjetio shock talas,i pucala su staklana kucama...GTI FAN je napisao(la):sema911 je napisao(la):edooze probo je bmw pravit nesto slicno samo je kod njih postojao rezerar za Hidrogen a sjecas se davne 45 sta je eksplodiralo u nagasaki-ju:icon_cry:,.,
:icon_smile: Nije tu bas eksplodirao Hidrogen na klasicni nacin kao sto ti govoris.Tu je izazvan raspad jezgri izotopa Hidrogena i to je atomska bomba a to nema veze sa eksplozivnoscu Hidrogena u uvjetima skladistenja.