Ne laži, znaš i sam da svi vozači VW-a znaju da su francuzi skupi za održavanje.Ma bezobrazluk čisti, nema opravdanja za ovu cijenu. Ja sam za svoje auto, koji je novije proizvodnje od Golfa 4, platio 650km veliki servis u ovlaštenom Pežo servisu.
Kakvo ti to ulje sipas pa te kosta 115 km? Ja placam 16km/l Liqui Moly 5w40 Hightec,nekako mi puno 115 km za ulje samo...@Zeran tebe izadje 80 mali servis al za dizele su skuplja ulja. mene isto za alfu jtd ulje samo kosta oko 110-115KM jbg tako ti je to. a sto se tice filtera.. po cemu je to npr. filter zraka ''orginalni'' bolji od ''zamjenskog'' osim sto kosta duplo vise? filter ko filter
Nazovimo mali servis, za golf 4 TDI se moze uraditi za nekih 200-220KM ako hoces da uradis kako treba tj. da ne propuhujes zracni filter kompresorom, uljni mjenjas svaki drugi put ili naftni svake 2-3 godine itd....
Kakvo ti to ulje sipas pa te kosta 115 km? Ja placam 16km/l Liqui Moly 5w40 Hightec,nekako mi puno 115 km za ulje samo...
Kod nas su ulja izgleda jeftinija
upravo je covjek reko sto je ulje 115KM a ovi definformisani nevoze svi leseve od auta ko vi pa sipaju ulje od 15KM 5l to ulje ima specificnu cijenu i specificne su performanse uzmi naspi bilo koje ulje u PD i probaj pa naspi naspi castrol long life pa cete vidjeti sta je ulje i performanse i rad motora a za filter bum uzmi origigi uzmi fuseraj pa ces vidjeti jel bolje dati 50KM ili 10KM svaki fuserski bar po meni moze nekih 2000-3000 maxx i zaprlja se a originalni moze 10000 i onda je zaprljan a za filter goriva kad god imas para kupis zamjenis nismo mi u eu ovo je bosna i balkan ovdje vise vode ima u gorivu nego u gorivashell helix ultra diesel 5w40 22.5-23 KM x 5 litara
u forda sam recimo sipo castrol 5w30 longlife 3 (sto se i za VW preporucuje) i 4 litra je 90KM.. moje kolege koje imaju PD i bas bas paze na auto, sipaju isto to ulje i nikad nisu imali problema sa podizacima i bregastom npr
Tako je momak,reci impa ja za svog Fíata platim 2o KM/litar ulja SELENIA WR 5w4o 2oK(1.2 benzin),predviđeno za zamjenu na 20 hiljada ali nikada ga ne pustim do te kilometraže već mjenjam na 17 hiljada i ja fino lijepo miran po pítanju svega oko toga a žao mi je što nije još skuplje a usput i kvalitetnijeupravo je covjek reko sto je ulje 115KM a ovi definformisani nevoze svi leseve od auta ko vi pa sipaju ulje od 15KM 5l to ulje ima specificnu cijenu i specificne su performanse uzmi naspi bilo koje ulje u PD i probaj pa naspi naspi castrol long life pa cete vidjeti sta je ulje i performanse i rad motora a za filter bum uzmi origigi uzmi fuseraj pa ces vidjeti jel bolje dati 50KM ili 10KM svaki fuserski bar po meni moze nekih 2000-3000 maxx i zaprlja se a originalni moze 10000 i onda je zaprljan a za filter goriva kad god imas para kupis zamjenis nismo mi u eu ovo je bosna i balkan ovdje vise vode ima u gorivu nego u goriva