Član
Sto da ne. Otpoji steker samoSmijem li ja iskopcat maf pa da probam ?
Sto da ne. Otpoji steker samoSmijem li ja iskopcat maf pa da probam ?
Otkopcao maf i ide isto xd crijeva su me zezala do sad par puta i sve sam ih pregledao ne izgleda mi kao da su pukla i nisu spala sa onih pipa, nisu labava, e ocigledno mi ostaje jos taj n75... I da, vozio sam se u SDI golfu nekidan imam osjecaj da bolje ide nego moj sa 101 KS, tuzno samo nezz da li jos moze da bude nesto u vezi intercoolera jer sam skidao dole na dnu ono crijevo i izvukao nesto malo ulja ali po meni nista strasno i vratio sam sve ali se bojim da sta nisam zeznuo...Maf
n75
vakum crijeva
(ako je turbo ispravan)
i da , sdi je raketa za tvoj kad maf se sjebe
trebao bi bolje ici kad otkopcas maf.
Iskreno i ja sam na to pomislio i cini mi se da pod rukom nekako da je malo cudan ne mogu opisati kako sad me zanima da li je moguce da namazem nekom kontakt masti pa da to proradi?Topalko , kod tebe moze biti i jos jedan slucaj , taj steker na maf sto ide , moguce da tu neka zica ne lezi. Kontakt poneke ili cak citav.
To ti dodje isto kao otpojeno
a za rezultat dobijes sdi (mozda i sporiji)
Nezzz bgm, pregledaj stopice pa vidjet ces.Iskreno i ja sam na to pomislio i cini mi se da pod rukom nekako da je malo cudan ne mogu opisati kako sad me zanima da li je moguce da namazem nekom kontakt masti pa da to proradi?
Vidi druze:Bump u temi
Jucer sam mjenjao ulje i malo sam gledao odozdo motor... vidio sam da na crjevu sto ide sa egr-a na turbinu i malo ulju oko one selne ? , pokusao sam da ga skinem ali nije islo , mogo sam ja to skinuti al me bilo strah da sta ne zajebem . Jel neko moze strucnihi da kaze jel to uzrok ili je turbina pred kraj vjeka ?
Ukratko , auto ne ide preko 110 - 120 , turbina ide u safe mode. I jucer gledam idem drugom i nabi preko 3500 hiljade obrtaja i ugasi mi turbinu ..
Obično kad tako gasi, izbacit će grešku da turbina ima prenizak pritisak ili da ga prepunjava, kod tebe sigurno prepunjava, može bit da su krilca kompresora oštećena ali opet redom provjeri vakuum crijeva ništa te ne košta.Bump u temi
Jucer sam mjenjao ulje i malo sam gledao odozdo motor... vidio sam da na crjevu sto ide sa egr-a na turbinu i malo ulju oko one selne ? , pokusao sam da ga skinem ali nije islo , mogo sam ja to skinuti al me bilo strah da sta ne zajebem . Jel neko moze strucnihi da kaze jel to uzrok ili je turbina pred kraj vjeka ?
Ukratko , auto ne ide preko 110 - 120 , turbina ide u safe mode. I jucer gledam idem drugom i nabi preko 3500 hiljade obrtaja i ugasi mi turbinu ..