NE DIRAJ MAF, jer očito nisi stručan za taj poduhvat. Zaje*at ćeš ' film ' u njemu pa ti onda valja i to kupovati. Jesi li radio dijagnostiku, da makar znaš, približno, na čemu si ?Gdje bude maf senzor da i njega onda očistim?, sjecam se da je rodak imao neki sličan problem ma pasatu 5+ , znam da je na neko metalno crjevo od turbine stavio dihtung jer ga prije nije bilo i rješio je problem
Nisi u pravu, MAF se čisti brusilicom i polirkom, sve se fino ispolira i radi k'o avionSkini maf i ocisti ga celicnom cetkom
Ma potopi se u nitro razrjedjivac na 2 danaNisi u pravu, MAF se čisti brusilicom i polirkom, sve se fino ispolira i radi k'o avion
Ma potopi se u nitro razrjedjivac na 2 dana
Zezam se naravno, ima u motorexu kupit sprej za to 15km dodje liqui moly ga pravi
E bas ovo.Dobar je ovaj Liqui Moly spray , samo sto je mala bočica , ja sam morao posle kupiti još jedan da bi bio 100 % zadovoljan sa rezultatom .
Prvi sam isto kupio u Motorexu 15 KM , da bi drugi put slučajno naišao u drugoj radnji 10 KM , takođe sam kupovao u Motorexu Abro cleaner spray 12 KM (ne za MAF) , da bi i njeg posle našao u drugoj radnji 6,5 KM . Toliko o povoljnim cijenama u Motorexu .
Odlucio sam , skidam turbinu i sve sto mognem , ukljucujuci i izduvnu granu. Neka mi je bog na pomoci da sta ne polomim. Jel ima nesto na sta bi trebao obratiti paznju u vezi turbine.Znaci imam namjeru da je skinem pa cu je odnjeti nekom na ciscenje , a ujedno cu pregledati sva crjeva i picke materine. Da sam ove pameti ne bi ga ni kupovo. Jebo me je jurko.
Ostavi to vozaj jos malo dok sta para ne sakupis odvuci majstoru i zamijeni dozer samo ces veci belaj napravit nije skidanje turbine za svakoga.bez uvredeOdlucio sam , skidam turbinu i sve sto mognem , ukljucujuci i izduvnu granu. Neka mi je bog na pomoci da sta ne polomim. Jel ima nesto na sta bi trebao obratiti paznju u vezi turbine.Znaci imam namjeru da je skinem pa cu je odnjeti nekom na ciscenje , a ujedno cu pregledati sva crjeva i picke materine. Da sam ove pameti ne bi ga ni kupovo. Jebo me je jurko.
Ostavi to vozaj jos malo dok sta para ne sakupis samo ces veci belaj napravit nije skidanje turbine za svakoga.bez uvrede