neki spominju gradsku i te neke potrosnje... tesko je to izracunat tacno, prvo zavisi od grada do grada, ne moze se poredit busovaca i sa, ze ili sa... onda perioda u kojem se vozi i kojom dionicom...
ev konkretno za ze, moje paleolitsko cesko rastrosno smece, moze da uzme od 5.5 do 11l grada... zavisi jel vozim u tri sata kada je guzva i preko mostova... ili ako kuliram u gluha doba kada ni semafori ne rade, tada do 6l uzima... a ne moze se bas reci, eto i to je "gradska"...
ovo sto neko spomenu, spusti benzinca na nekih 6l otvorene :icon_rolleyes: opet i ovo gore navedeno smetlje, uzme tu oko 6l-7, "normalne" otvorene, 20tak km/h iznad ogranicenja, na vecim sapama, natovareno, doduse bez klime... konkretno ze- dub, nekih 670tak km, jos je koji krug i zavlacenje tu, treba mi punk tank, ispadne oko 7 litara...
a sada da poredim ovo bemzinsko cudo u stetilaku, sa nekim novim turbo cadjom ne ide... eto ista relacija ze-dub, a5 dizlo power od starog, vece, teze auto, jos natovarenije, klima non-stop, po bordu oko 5.7potrosnja, tu ista mi tezina noge na gasu, al samo sto ovaj vuce za razliku od fabijane , u stvarnosti daleko brza voznja nego sa skodom, ali i komfornije xxx puta :lol: al dva auta dizlo benzin koji se bas po ni cemu ne mogu poredit...