Član
de mi recite ovo auto kolka je potrosnja odrzavanje opišite mi malo http://www.pik.ba/artikal/12890468/bmw-530d-m-optic-19-039-039-m5-e60-xenon-navi-pdc/
Održavanje nije skupo jer nema zamjene zupčastog remena kao kod vw-a (kod ovog motora je lanac) jedino što radiš od servisa je zamjena ulja (lanac se mjenja na oko 500-600tkm) potrošnja 8-9 litara normalne vožnje...de mi recite ovo auto kolka je potrosnja odrzavanje opišite mi malo http://www.pik.ba/artikal/12890468/bmw-530d-m-optic-19-039-039-m5-e60-xenon-navi-pdc/
Održavanje nije skupo jer nema zamjene zupčastog remena kao kod vw-a (kod ovog motora je lanac) jedino što radiš od servisa je zamjena ulja (lanac se mjenja na oko 500-600tkm) potrošnja 8-9 litara normalne vožnje...
jbga, na svoja 2 auta sam imao lanac samo ulje mjenjao redovno i peri derieh da mu je odrzavanje samo lanac i ulje to bi bilo extra
po čemu to?
Nema zupčastog ali te mali servis dođe skuplje nego veliki na vw-u
po čemu to?
ulje sam gore naveo, interesuju me ostale stavke (osim lanca i ulja, haj remen se podrazumjeva)stane mu sigurno 6-7 litara ulja u motor, i to ne onog po 10 KM po litru
Mene je izmijena ulja, filtera ulja, goriva i klime na bmw 325i došlo 320 km. Na motorima s lancem nemaš izmijene zupčastog ali svejedno moraš promijenuti vodenu pumpu i druga remenja.
auh hvala Bogu pa se rijetko to ulje mjenjaimam takav auto, ovako ti ide 9 kila ulja ide u njega.... tj. 8.25 kila, ali moraš kupiti 9..... servis mene izađe , sa orginal bmw-ovim uljem castrol 5w30 i svim filterima 400km ....
auto troši oko 8-9 po gradu, 7 otvorene..... kod te godine, moraš paziti na klapne u usisnoj grani, znaju punkuti i upasti u motor, najbolje ih je skinuti, motori s particle filterom nemaju tih problema......
mana auta je ispušna grana i letva volana, to pripazi.... također pripazi stanje podvozja....jer se u njega nemogu mjenjati posebono caure, vec se mjenjaju komplet lafete itd.
i ovo auto ti nije orginal m-paket
ma ja te španere nisam mjenjao nikad HAHAHAi španer tog istog i daj bože da je jedan španer
aj mi reci po čemu znaš da ovo auto nije original mimam takav auto, ovako ti ide 9 kila ulja ide u njega.... tj. 8.25 kila, ali moraš kupiti 9..... servis mene izađe , sa orginal bmw-ovim uljem castrol 5w30 i svim filterima 400km ....
auto troši oko 8-9 po gradu, 7 otvorene..... kod te godine, moraš paziti na klapne u usisnoj grani, znaju punkuti i upasti u motor, najbolje ih je skinuti, motori s particle filterom nemaju tih problema......
mana auta je ispušna grana i letva volana, to pripazi.... također pripazi stanje podvozja....jer se u njega nemogu mjenjati posebono caure, vec se mjenjaju komplet lafete itd.
i ovo auto ti nije orginal m-paket