Ima ima...uradio mali servis prije 20 dana, culo se i prije i poslje.Isti dan uradio i vodenu pumpu, roler spaner i 2 mikro remena.Ima li ulja?
Pronasao kvar.Pa normalno, kako bi aktuator radio da nema vakuuma. Jel ti svice ili susti kao da zrak pusta? Ako ti susti to je napuklo crijevo, rupica ispocetka bude skroz sitna dok se ne prosiri, najprije pogledaj ono manje crijevo sto ode iz turbine, pa dalje. I da, obavezno pregledaj i intercooler jer i on zna napuknuti
Ovako raja.
Uzeo sam auto nekad u junu.
Odma sam poglrdao nivo antifriza i bio je haman na maximumu , znaci na boci ima napisano min i max i velika je margina izmedju, cca 15 ak cm.
Odma kroz mjesec dana sam zamjenio vodenu pumpu i citav antifriz (unitrade sarajevo).(bio vakat za to, nije radjeno bilo prije)
Primjetio sam odma po zavrsetku da su majstori nasuli manje antifriza nego sto je bilo prije.
Mozda na pola puta izmedju min i max.Cak malo i ispod polovice.
Ali nisam to smatrao problemom jer ako auto ne gubi tecnost okej je gdje god izmedju min i max.
Tad sam zabiljezio markerom na boci nivo vode.
Evo, 2 mjeseca poslje servisa vidim da je nivo vode pao za jedan centimetar.Idalje je iznad minimuma.
Eh sad ja se ne mogu sjetit kad sam prvi put poslje servisa mjerio kolko je auto odmaralo i hladilo se.Nisam odma sigurno ali i poslje par sati je moguce da nivo bude podignut pa da mi je dalo laznu sliku.(Ovaj put sam izmjerio poslje vise od 24h ne voznje auta)
Sta bi moglo biti? Lose uradjena vodena pumpa ili samo moje tripovanje?
Prethodni vlasnik kaze da nije gubio vodu nikad prije.
Kontam da dospem na pola ili vise i onda pratim.Malo je teze upratit kad je bocu iznad minimuma.
Sx4 1.6 benz 2012 150k preso.
Lp
Sent from my LG-M250 using Tapatalk
To cu i odradit.Zavisi ti od temperature kad si zabiljezio i kad si provjerio . Kod mene je na 2 auta uvijek posle voznje (zagrijan motor) nivo veci za nekih 1cm u odnosu kad je sve hladno i tako je godinama .
Ako si skoro odradio servis mozda nije bio dobro odzracen pa "povukao" jos malo antifriza . Prije prvog starta ujutru dok je hladan dospi na mjeru pa vozaj nekoliko dana i opet provjeri u istim uslovima dok je hladan prije starta .
Aha...moguxe.Taj sx4 ima zatvoreni sistem hladjenja,po potrebi povlaci iz te druge boce nebitno koliko ima u njoj samo da nije prazna,moguce da nije bio ozracen do kraja i da je povukao malo