@ Limpi, kod svih Fabija je to isto, zadnja vrata su puno cvrsca i tisa i lijepsi zvuk imaju pri zatvaranju, ali to je zato sto na prednjim zvoni onaj lim na kojem je podizac stakla i elektromotrcic...pleh je dosta velik, ravan i tanak a na njemu ima dosta tezine zbog ozicenja i slicnog i onda kad zatvoris vrata on rezonira i vibrira, dok kod zadnjih j epovrsina mala i neregularnog oblika, prema dolje su suzena i to im pomaze pri cvrstini tog lima...to su ljudi neki radili ljepnkom od katrana ( low budget, ali mana je sto smrdii ko kuga i ljeti nije najugodnije ) brax pastom ( ako je imas gdje nabaviti ) ili nabaviti sound-nesto, ne znam tocan naziv kako se zove taj damping, dosta je jeftiniji ali i manje djelotvoran, ali Boz emoj...koliko para toliko muzike....
@ Maxi, 160 marki je kvadrat ipo od 10mm, i on ti u principu dosta za 2 vrata, ali sve opet zavisi od auta do auta kako ti je radjen tapacirung...negdje neces moci ljepiti recimo gdje ti je blizu nekakav kontroler ili motorcic prozora itd...ali evo ja sam dampirao prednja vrata i ostalo mi je oko 0.6 kvadrata od oba vrata, jer sma prosudio gdje mi treba a gdje mi nece imati velik ucinak i tako...recimo gdje je pretinac za odlaganje u vratima, tamo nema poente previse jer je plastika zakrivljena i prilicno debela i cvrsta, a i stvaralo bi mi muke jer ima oko 1mm praznine izmedju nje sa vanjske strane i lima vrata...
@Franki, jebga druze razskripale se plastike i od vremena i sunca i tvrdog ovjesa pa se na svakoj rupi strese sve, a hvala Bogu Fabija je niska klasa, pa ni kopce nisu aman neke izdrzljive previse...pa sam lijepio ovu spuzvu da ucvrstim te plastike i nategnem tapacirung da nema kuda "disati"...naravno i nove kopce i izoliranje kablaze, jer sam na par mjesta vidio gdje je snop zuljao i tuckao od vrata i skinuta je bila boja na tom mjestu i nakrizena izolacija...pa sam to izolirao i rasporedio u tanje snopove...ako ti auto skripuce ovo je ponajbolja investicija, evo danas sam napravio oko 60 kilometara gradske voznje cisto jer mi se opet merak voziti u svom bibiju, ali ovaj put tihom ne-stresnom hehehe...