Član
Drug nemoj zamjerit al ti stvarno moras vjezbat te ljeve krivine :lol: a takav sam ti i samLija je napisao(la):hajd da i ja napisem stagod...
1.nekako pred novu godinu,ja vozo Lagunu od starog i izasao u grad i buraz od cure se napio i neki njegov jaran i hajd reko da ih odvezem kuci,i oni se pocese prepirat u autu zbog neke gluposti,ja sta cu pjanom cojeku nemos dokazat i ja pozurim da ih se sto prije rijesim,i nako stisnem ja Lagunu podobro starom cestom Zavidovi -Maglaj i skrenem na taj sporedni put onako suho je bilo i vozi vozi i na jednoj lijevoj krivini samo auto ode preko nosa,i u darim desnom stranom u zid,neko bacao rizlu po putu i samo isklizalo auto,Steta-zmigavac,blatobran i karambolka napukla
2.Isto vracao se od cure sa Corsom nekad oko ponoci kuci znam kisa ljevala ko iz kabla i idem putem kojeg znam napamet taj put do kuce auto na zimuljama bilo i fino je drzalo po kisi,priznajem jesam ja malo brze vozio ali drzalo je..I na jednoj opet lijevoj tehnicki zahtjevnoj krivini u kojoj sam testirao sebe uvijek ja ulijecem auto drzi do apexa sve OK i samo najednom opet ode preko nosa,ja namotaj do kraja ali nista desnim tockom udarim u ivicnjak,ja zavrsim na suvozacevom sjedistu,lupim glavom o A stub..Izlazim napolje a ja jedno 20 metara od mjesta udesa,obilazim oko auta vidim hauba OK,blatobran pa skoro OK,kontam nije nista,kad posvijetlim u gumu a ona utjerana ,celicna felga savijena..Kontam sta cu sad,jer imam jos jedno kilometar do kuce,nista sjednem upalim auto,lagano prva krecem ali jedva ide,vuce u lijevopusi se iz gume i nekako dovucem se do kuce,a u jednu desnu krivinu sam morao na dvaut uc,ko da slepera vozim..
To su losa iskustva a bilo je skakljivih situacija breme,kao npr izleti mi covjek na mojoj strani iz nepregledne krivine a put sirok jedno 3 metra i trzaj lijevo trzaj desno,poce guzica prestizat,motaj kontru gas,opet rekontra i stanem taman do zida nekog,a onaj samo lagano ode,jesam mu i je*avao sve redom..Ili vracam se ja iz Zenice i zurio kuci,i uleti neki lik u makazice i ja po kocnici,kad me odnese udesno skroz sa cestejedva se ispravio..Razlog odlijepila se feroda sa plocice koja je kocila 1000km skoro nova,Kineski kvalitet :lol: