Uuuuf, nakon 3. godine da i ja updateujem garažu
Dugo vremena nisam ulazio na forum, nekad prošle godine podjem se logovati i skontam da sam zaboravio login info totalno, i evo nekako na jedvite jade uspijem
Odakle početi s Golfom, dosta toga se radilo, uradilo, mjenjalo, kvarilo, popravljalo. Helem, uratko cu
Prvo smo nekad krajem 2018-te spakovali neki K03/K04 custom hibrid (malo veci impeler od klasicne K04-ke), dodali na njeg brizgaljke od S3ke, jednosmjerni ventil raila od RS4-ke i upgrade-ovali pumpu visokog pritiska VIS Motorsportovim kitom i to sve odvrnuli da se boje rastope
Priprema za hibridizaciju : D
Klip pumpe visokog pritiska, inače bez upgradea HPFP-a ništa preko 280 konja nije moguće, jednostavno fabrička pumpa ne može napuhati dovoljno goriva za tu snagu...
Izduv je "blago pročepljen"
Gluho i naopako, auto se kontrolisati nije dalo. Onda nam je interni wastegate poceo praviti problem, i izduvna grana generalno (boljka kod ovih turbo punjača inace, jako tanke grane na par mjesta i pucaju), pa smo pristupili trajnom rješavanju istog ugradnjom externog wastegatea.
Taman što smo sve to pošarafali, naspem 5w30 ulje i primjetim na semaforima kad stojim u mjestu oblak dima iza mene. Obrni okreni, skontam da su tifoni, difoni, tefloni, gumice ventila vjerovatno krute i puštaju ulje. Blago bolestan kakav jesam odem u Quattro i kupim sve za interno osvježenje motora, karike, ležajeve, difone, dihtung glave, semerinzi, hu-ha. 1200 kmeka
Rastavimo motor, difone u Temaxu jedva počupali koliko su odvrdnuli bili. Karike tuga božija, ne znam kako je uopšte bilo kompresije u motoru.
Srecom blok, klipovi, radilica, bregaste, sve što je bitno je uredno.
Sve očišćeno, prečišćeno, pregledano i opet provjereno.
Moj vazda strpljivi majstor to sve fino složi, upakuje, prepakuje, usput izmjenjamo bruku nakih crijeva, guma, gumica, kučišta, ajkula i drakula, pređem cca 5000 kilometara, kad evo opet me Golf obraduje - LOW OIL PRESSURE.
Skinem uljni filter i imam šta vidjeti
Ja već krenuo na pumpu s kanisterom da kupim benzina da ga zapalim, kad majstor javlja nije mašina nego je retardirana balansna jedinica na uljnoj pumpi pojela ležaj.
To permanento riješimo plazma rezačem
Flushuj, peri, čisti ispiraj motor, elem na kraju sve dobro, motor k'o Singer-ica.
Onda uzmem da se igram s nekim halogenim farovima od petice, složim quad xenone u njih i angel eyes i dobijem ovo
Izlete mi povoljno neke 19ke i ja naravno ne mogu odoliti pa i to uzmem:
Nazad bootleg Akrapović nastavci:
I sve ja to fino složim, vozaj, hu-ha, i na kraju skontam da mi je vrijeme da zamjenim auto
. Srecom sam ostavio sve stock dijelove koje sam skinuo, skidaj turbo, injektore, pumpe, felge, tamo-'vamo i na kraju bone stock GTI:
Takav i otišao nekad krajem Jula prošle godine, negdje u Prnjavor kod Kalesije ako se ne varam