ZELA GTI je napisao(la):Misliš da se nebi odlijepila od zemlje?
Nije nikakva nebuloza,samo jeftina reklama,za one kojima se mogu prodavati muda za bubrege.Ako je to tako jednostavno prikopcat kompjutercic,promijenit par postavki,i ubrzat Opel Astru Chadju do 260,a da se ne izgubi na necemu drugome,naprimjer u u ubrzanju,zasto onda nijedna od Lotusovih azdaha (mislim na Elise&Exige&Europa) nemoze postic tu brzinu?Svi znamo sta je Lotus,i kakvu glorijoznu historiju ima iz sebe,pa valjda bi oni prvi odradili tako nesto da je prakticki izvodljivo???Jedini nacin da se ovako nesto postigne je da se poradi oko mjenjaca,i opet nema sanse da 1.9 tdi od 225 konja ide 260.Jednom je Jeremy Clarkson rek'o da za efektivnih 250 km/h je potrebno najmanje 250 konja.Nisam vecu glupost u zivotu procito od ovog threada.Toliko od menePorschefan je napisao(la):Ovako: ta Astra sa 225 ks nema teoretske šanse da ide 260km/h, to je čista glupost. to nema veze sa krivuljom snage i okretnog momenta.
Kod ove Astre aerodinamika ne dopušta toliku brzinu, jer 225ks nije dovoljno da se auto odupre tolikom otporu vjetra.
To je čista osnovna fizika.
Kod mene pri max brzini pokaziva 220 i okretaji stanu na 4300, ali stvarna brzina je oko 185, izmjereno.
To o 260 km/h je nebuloza jer auto takve aerodinamike treba imati 350ks da se odupre otporu vjetra i postigne stvarnu toliku brzinu.
(da pokaziva toliko, vjerujem, jer su odstupanja brzinomjera normalna pojava)
I što se tiče mase, to nema nikakve veze sa krajnjom brzinom, isključivo sa ubrzanjem.
Ako je VI brzina tako duga,onda taj auto ne moze uhvatit 260,ni na cesti,ni na dyno.Automobili sa pretjerano dugom sestom brzinom,skoro uvijek postizu vmax u petoj.Te duge seste su tako napravljene jer je to brzina "odmora".SM chip tuning je napisao(la):Porschefan je napisao(la):SM chip tuning je napisao(la):moze li ovdje iko da shvati da nije bitno koliko auta ima KS na papiru,nego je bitno koliko motor ima KS i NM na prenosu gdje pravi V max ???
Ima li ikakvog nacina da to objasnim ???
Kolega, ako dopuštaš da te tako nazovem, nitko ne želi osporiti tvoju tvrdnju i izmjerene vrijednosti na dotičnom autu, ali ja ostajem pri svome, da ta Astra ne može postići stvarnih 260 km/h sa tom snagom. Ja samo komentiram to,a ne tvoj rad na motoru i njegovom tuningu....
ja starno ne znam koliko auto moze ici jer sam ga ja vozio na dynu i malo po cesti do 120 km/h.
Tako mi je rekao vlasnik ali i da mi nije rekao ja smatram da moze ici mnogo jer ima 6 brzinu veoma dugacku a moze da snaga ostne jako dugo u svakoj brzini pa i u 6.
Mjerio sam na dynu do 5500 rpm i snaga ostaje,nema pada a upravo je to bitno za veliku brzinu.
Ja licno smatram da auto moze da ide 260 km/h je mnogo slabija auta izgledom krive mogu tu brzinu da postignu i ne vidim nikakavog razloga zasto astra nebi mogla ici toliko.
BlackPrince86 je napisao(la):Ako je VI brzina tako duga,onda taj auto ne moze uhvatit 260,ni na cesti,ni na dyno.Automobili sa pretjerano dugom sestom brzinom,skoro uvijek postizu vmax u petoj.Te duge seste su tako napravljene jer je to brzina "odmora".SM chip tuning je napisao(la):Porschefan je napisao(la):SM chip tuning je napisao(la):moze li ovdje iko da shvati da nije bitno koliko auta ima KS na papiru,nego je bitno koliko motor ima KS i NM na prenosu gdje pravi V max ???
Kolega, ako dopuštaš da te tako nazovem, nitko ne želi osporiti tvoju tvrdnju i izmjerene vrijednosti na dotičnom autu, ali ja ostajem pri svome, da ta Astra ne može postići stvarnih 260 km/h sa tom snagom. Ja samo komentiram to,a ne tvoj rad na motoru i njegovom tuningu....
ja starno ne znam koliko auto moze ici jer sam ga ja vozio na dynu i malo po cesti do 120 km/h.
Tako mi je rekao vlasnik ali i da mi nije rekao ja smatram da moze ici mnogo jer ima 6 brzinu veoma dugacku a moze da snaga ostne jako dugo u svakoj brzini pa i u 6.
Mjerio sam na dynu do 5500 rpm i snaga ostaje,nema pada a upravo je to bitno za veliku brzinu.
Ja licno smatram da auto moze da ide 260 km/h je mnogo slabija auta izgledom krive mogu tu brzinu da postignu i ne vidim nikakavog razloga zasto astra nebi mogla ici toliko.
OggyBoy je napisao(la):Kakve ti živce imaš, Srđane, svaka ti čast.
SM chip tuning je napisao(la):BlackPrince86 je napisao(la):Ako je VI brzina tako duga,onda taj auto ne moze uhvatit 260,ni na cesti,ni na dyno.Automobili sa pretjerano dugom sestom brzinom,skoro uvijek postizu vmax u petoj.Te duge seste su tako napravljene jer je to brzina "odmora".SM chip tuning je napisao(la):Porschefan je napisao(la):SM chip tuning je napisao(la):moze li ovdje iko da shvati da nije bitno koliko auta ima KS na papiru,nego je bitno koliko motor ima KS i NM na prenosu gdje pravi V max ???
ne mozes da shvatis sta govorim,potrebno je da znas sta znaci kriva snage i sta znaci obrtni momenat da bi shvatio o cemu govorim a vec sam gore rekao sto sam imao i necu vise da ponavljam stvari svakom pojedinacno.
Misli sta hoces,stvarno nemam volje da bilo sta opet ponavljam,sve pise i samo pazljivo treba da procitas.