Vijesti iz F1

Vijesti iz F1

Početnik
pa vala i bilo je vrijeme da mu pogode taktiku...

Red Bul je sila bas mi je drago zbog Vetella...
 
Član
ECCLESTONE NEĆE DOPUSTITI RASPAD FORMULE 1

Šef Formule 1, Bernie Ecclestone, izjavio je kako neće dopustiti raspad Formule 1 odlaskom FOTA-inih članova, koji namjeravaju pokrenuti vlastito prvenstvo.

"Formuli 1 sam dao više od 35 godina svog života," rekao je Ecclestone za novine The Times. "Moj se brak raspao zbog Formule 1, stoga sam vraški siguran kako neću dopustiti da se stvari raspadnu radi nečega što je naposljetku - ništa. Ako analizirate probleme, vidjet ćete da ne postoje oni koji se ne mogu lako riješiti."

U međuvremenu, FOTA je u više navrata potvrdila namjeru pokretanja novog prvenstva, a glasine tvrde kako će se prvi sastanak, na kojem će se raspravljati upravo o tom planu, održati idući četvrtak.
 
Član
Hamiltonova pirueta razljutila "stukture"

Bezopasni čin Lewisa Hamiltona, kojim je želio pozdraviti brojne navijače u Silverstoneu i barem dijelom oraspoložiti samog sebe naišla je na očekivano hladne reakcije u FIA-i, ali i Britančevoj momčadi McLarenu. Lewis se, naime, nakon završetka utrke i prolaska kroz cilj u krugu u kojem se vozači vraćaju prema boksu odlučio malo zabaviti te je odvrtio par "krugova" za navijače koji su njega i Jensona Buttona bordili cijeli vikend. Hamilton se, kaže, na taj način želio oprostiti i od Silverstonea, koji je po svemu sudeći zadnji put ugostio SP Formule 1.

"Momci u momčadi nisu baš bili oduševljeni mojim postupkom, jer isti motor moramo koristiti još tijekom sezone. I iz FIA-e sam dobio prilično konkretna upozorenja, ali sve to je vrijedilo ako sam uspio barem malo zabaviti gledatelje i navijače. Učinio sam to u znak zahvale što su ovdje i što me podržavaju i pomažu u sezoni koja je za mene osobno vrlo teška", kaže tamnoputi Britanac.

evo kako ternutno stavri stoje

1 Jenson Button British Brawn-Mercedes 64
2 Rubens Barrichello Brazilian Brawn-Mercedes 41
3 Sebastian Vettel German RBR-Renault 39
4 Mark Webber Australian RBR-Renault 35.5
5 Jarno Trulli Italian Toyota 21.5
6 Felipe Massa Brazilian Ferrari 16
7 Nico Rosberg German Williams-Toyota 15.5
8 Timo Glock German Toyota 13
9 Fernando Alonso Spanish Renault 11
10 Kimi Räikkönen Finnish Ferrari 10
11 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 9
12 Nick Heidfeld German BMW Sauber 6
13 Heikki Kovalainen Finnish McLaren-Mercedes 4
14 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 3
15 Robert Kubica Polish BMW Sauber 2
16 Sebastien Bourdais French STR-Ferrari 2
17 Giancarlo Fisichella Italian Force India-Mercedes 0
18 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 0
19 Nelsinho Piquet Brazilian Renault 0
20 Kazuki Nakajima Japanese Williams-Toyota 0


Konstruktori
1 Brawn-Mercedes 105
2 RBR-Renault 74.5
3 Toyota 34.5
4 Ferrari 26
5 Williams-Toyota 15.5
6 McLaren-Mercedes 13
7 Renault 11
8 BMW Sauber 8
9 STR-Ferrari 5
10 Force India-Mercedes 0
 
Početnik
jadnik bas mi ga je zao:icon_cry:

liku fali paznje...trazi nacine da se eksponira....:icon_sad:


:lol::lol::lol:
 
Član
"Luđak" Flavio upozorava "nastranog" Maxa

Flavio Briatore nipošto nije čovjek kojem se želite zamjeriti, posebice ako vam može uzvratiti istom mjerom. Maxu Mosleyju dogodilo se upravo to. Prošlog tjedna šef Međunarodne automobilističke federacije u jednoj od brojnih izjava povodom sukoba FIA-e i odmetnutih FOTA momčadi opisao je neke od šefova pobunjeničkih ekipa kao "looniese" ili u slobodnom prijevodu "ludice", "šarlatane", "lude" ili "klaune". Taj komentar nije naišao na previše odobravanja u FOTA klanu, a očekivano najrječitiji u odgovoru na Mosleyjevo podbadanje bio je Flavio Briatore.

"Ne bih želio ulaziti u to kakav je Max osobno, jer svi smo imali prilike upoznati njegovu privatnu stranu čitajući News of the World", kazao je Briatore aludirajući na slavni Mosleyjev skandal u kojem je uhvaćen kako s nekoliko unajmljenih "prijateljica" zadovoljava svoje seksualno-kazališno-povijesne nagone. "Stoga bih ga upozorio da bi za njega osobno i za sve momčadi bilo bolje da ne poseže za uvredama na osobnoj razini, jer odgovori koje bi mogao dobiti neće mu biti po volji", zaključio je Flavio.

U međuvremenu u cijeli se cirkus još jednom izjavom uključio i Bernie Ecclestone. Britanski F1 mogul je, naime, upravo Formulu 1 optužio za propast svog braka (!?) te tom prigodom ustvrdio: "Brak mi je propao zbog prezauzetosti Formulom 1 i sasvim sigurno neću dopustiti da i Formula 1 propadne zbog manjka komunikacije. Ne postoje problemi koji se ne mogu riješiti, a ako započnemo dva prvenstva završit ćemo na sudu i svi ćemo tužiti sve. Bio bi to kraj za oba 'prvenstva'", vapi Bernie.

"I tebe sam sit Formuloooo, dabogda se zapalilaaa... žena me je ostavila, zbog para tebe me napustila", navodno se u gluho doba noći čulo u blizini Bernijevog posjeda.
 
Početnik
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:



joj sto volim ovog Flavia...lik je kralj...:lol::lol:

nisam znao da Berni voli Dzinovica...:lol::lol::lol:

"Procurio" FOTA-in kalendar za 2010.

Najnovija "senzacija" u priči o FIA-i, FOTA-i, Maxu i Berniju je skica kalendara utrka za 2010. godinu, a koju su navodno osmislile momčadi okupljene u pobunjeničkom FOTA taboru. Kalendar je objavio britanski The Guardian, a njegovu autentičnost zasad nitko od "upućenih" nije niti potvrdio niti opovrgao. Očekivano, izazvao je brojne reakcije posebice zbog nekih staza o čijem povratku u "akciju" nitko od lokalnih dužnosnika ne zna ništa. Čak se i Bernie Ecclestone oglasio po pitanju kalendara proglasivši ga vjerojatnom novinarskom "spačkom", ali je istovremeno izrazio sumnju u sposobnost odmetnutih ekipa da samostalno u tako kratkom roku osmisle i financijski pokriju sezonu sa čak 17 utrka.



Kalendar je vrlo vjerojatno tek gruba skica ili lista prijedloga, ako doista potječe iz FOTA-e. Zanimljivo je da momčadi žele svoje utrke vratiti na neke staze koje su Bernie i njegova money-making mašinerija napustili, poput Magny Coursa i Jereza. Istovremeno, na listi je i Monte Carlo, što je prilično znakovito obzirom da su se iz Kneževine već prije oglasili povodom najave Ferrarijevog istupanja iz Formule 1. Predstavnici Monaka tada su sa žaljenjem konstatirali da će Formula 1 izgubiti svu privlačnost ako Ferrari i ostale velike ekipe odluče otići. Podsjetimo, Monako je jedina država koja Ecclestoneu ne plaća pozamašnu hrpu eura za čast da bude domaćinom F1 utrke.


kalendar objavljen u The Guardianu:

3.3. Buenos Aires Argentina
21.3. Mexico City Meksiko
11.4. Jerez Španjolska
25.4. Portimao Portugal
2.5. Imola San Marino
23.5. Monte Carlo Monako
6.6. Montreal Kanada
13.6. Indianapolis SAD
1.7. Silverstone Vel. Britanija
25.7. Magny-Cours Francuska
15.8. Laustizring Njemačka
29.8. Helsinki Finska
12.9. Monza Italja
26.9. Abu Dabi UAR
10.10. Marina Bay Singapur
24.10. Suzuka Japan
8.11. Adelaide ili Surfers' Paradise Australija

Arheološki nalaz ugrožava VN Francuske

Napore tamošnjih automobilističkih djelatnika da Francusku vrate u kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 ne otežavaju samo financije već i pomalo bizarni događaji poput arheoloških nalaza točno na lokaciji na kojoj se trebala graditi nova staza. Kako niti jedna od brojnih francuskih staza ne udovoljava kriterijima koji trenutno vladaju u Formuli 1 Francuzi su u situaciji da moraju graditi novu stazu ili uložiti ogromna sredstva u osposobljavanje neke od postojećih pista. Magny Cours je ispao iz kalendara, a i projekt staze u pariškom Disneylandu nije zaživio, pa su Alain Prost i njegovi suradnici, koji rade na povratku Formule 1 u Francusku, sve nade polagali u projekt staze u Flins-Les-Mureauxu.



Međutim, taj je projekt doveden u pitanje nakon najnovijih otkrića arheologa. Na lokaciji na kojoj se trebala graditi staza i prateča infrastruktura otkrivene je 13.000 godina staro arheološko nalazište. Hoće li taj događaj samo odgoditi izgradnju staze ili je projekt već osuđen na propast zasad nije poznato.
 
Član
Webber na operaciju prije slijedeće utrke

Za razliku od većine F1 vozača koji će trotjednu stanku iskoristiti za obilazak mondenih plaža, Mark Webber uputit će se u bolnicu na operaciju. Nico Rosberg sprema se za odlazak na Ibizu, vodeći čovjek prvenstva Jenson Button sa svojom zaručnicom kreće u Tokio, a Australac Mark Webber još uvijek se bavi posljedicama teške nesreće prošle zime kada ga je na biciklu "pokupio" automobil. Srećom, odlazak u bolnicu na operaciju nije teže prirode i Australac će napokon biti kao nov.



"Doktori mi moraju izvaditi dva šarafa iz desne potkoljenice. Kost je u potpunosti zarasla tako da trebam šarafe izvaditi, a to srećom nije velika operacija, tek lokalna anestezija", objasnio je Webber. Da je operativni zahvat doista tek blaže prirode potvrđuje i najava da će Webber slijedeće subote nastupiti u utrci britanskog speedwaya u Cardiffu, a dan poslije seli na Donington Park gdje gostuje Svjetsko prvenstvo u Superbikeu.

"Vozim motore puno duže nego što vozim utrke automobila i iznimno se radujem tome", veseli se Webber za kojega se nadamo da je ipak bolji na motoru od Michaela Schumachera.
 
Član
hmm ima dosta interesntnih i dobrih staza u FOTA-kalendaru ako je istinit kalendar mada sada sumnjam da ce se raspasti F1 nece Berni dozvoliti
 
Član
Formula 1 spašena, Mosley odlazi

Nakon današnjeg sastanka Svjetskog motorsport vijeća strasti su napokon smirene; Formula 1 i dalje će biti u jedinstvenom obliku, a Max Mosley napokon odlazi. Na sastanku u Parizu pronađeno je kompromisno rješenje kako zadovoljiti sve strane te će Formula 1 dalje ploviti mirnim vodama, doduše bez dosadašnjeg čelnog čovjeka krovne automobilističke organizacije Maxa Mosleya.

Iako u ovom trenutku nisu poznate pojedinosti sporazuma, "popularni" Max obznanio je da je postignut dogovor s odbjeglim momčadima te da se on neće ponovno kandidirati na skorašnjim izborima za predsjednika FIA-e. "Neće biti raskola. Dogovorili smo se da smanjimo troškove i bit će samo jedno F1 prvenstvo s ciljem da kroz naredne dvije godine smanjimo ulaganja na razinu iz 90-ih godina", izjavio je nakon sastanka Mosley.

U narednim satima očekuje se daleko više informacija o budućim smjernicama Formule 1...



:smajli44::smajli44::smajli44:
 
Početnik
FIA OBJAVILA POPIS PRIJAVLJENIH NATJECATELJA

Nakon potvrđenog primirja, Međunarodna automobilistička organizacija je objavila popis timova kojima su odobrene prijavnice za natjecanje u predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Momčad - Konstruktor

SCUDERIA FERRARI MARLBORO - FERRARI
VODAFONE McLAREN MERCEDES - McLAREN MERCEDES
BMW SAUBER F1 TEAM - BMW SAUBER
RENAULT F1 TEAM - RENAULT
PANASONIC TOYOTA RACING - TOYOTA
SCUDERIA TORO ROSSO - STR NP*
RED BULL RACING - RBR NP*
AT&T WILLIAMS - WILLIAMS TOYOTA
FORCE INDIA F1 TEAM - FORCE INDIA MERCEDES
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM - BRAWN NP*
CAMPOS META TEAM - CAMPOS COSWORTH
MANOR GRAND PRIX - MANOR COSWORTH
TEAM US F1 - TEAM US F1 COSWORTH

*Dobavljač motora još nije potvrđen

Webber na operaciju prije slijedeće utrke

Za razliku od većine F1 vozača koji će trotjednu stanku iskoristiti za obilazak mondenih plaža, Mark Webber uputit će se u bolnicu na operaciju. Nico Rosberg sprema se za odlazak na Ibizu, vodeći čovjek prvenstva Jenson Button sa svojom zaručnicom kreće u Tokio, a Australac Mark Webber još uvijek se bavi posljedicama teške nesreće prošle zime kada ga je na biciklu "pokupio" automobil. Srećom, odlazak u bolnicu na operaciju nije teže prirode i Australac će napokon biti kao nov.



"Doktori mi moraju izvaditi dva šarafa iz desne potkoljenice. Kost je u potpunosti zarasla tako da trebam šarafe izvaditi, a to srećom nije velika operacija, tek lokalna anestezija", objasnio je Webber. Da je operativni zahvat doista tek blaže prirode potvrđuje i najava da će Webber slijedeće subote nastupiti u utrci britanskog speedwaya u Cardiffu, a dan poslije seli na Donington Park gdje gostuje Svjetsko prvenstvo u Superbikeu.

"Vozim motore puno duže nego što vozim utrke automobila i iznimno se radujem tome", veseli se Webber za kojega se nadamo da je ipak bolji na motoru od Michaela Schumachera.
 
Top