Jbt gdje god okrenem frka sa Erom.
Ja isto imam problem sa njima. Ali sam iz BL skupio jos 15-20 ljudi sa istim ili slicnim problemom sa njima, tako da budu li **ali sta, medijsku kampanju cu da pokrenem.
Koliko sam cuo od nekih koji su radili u Eronetu i agenciji Defero, duzni su i Bogu i narodu sto se kaze, za porez za sto sta jos...
Neki od ovih 15-20 su ljudi sa tvojim problemom. Klinac im je pod nos gurao 20 papira nekih, i ubijedio ih da nije klasicni ugovor, nego fazon ako koristis placas, ako ne ne placas, kao nema pretplate. (Jbg. greska ljudi je sto nisu citali te papire, al` to i jeste trik, jer niko nece da cita pola sata na cesti.)
Moja situacija:
Trebao mi neki broj na postpaid jer mi je dosadilo stalno da se zezam po kioscima i da mi nestaje na racunu, i vidi cuda, bas tih dana neka super-giga-mega akcija u Eronetu.
Dzaba tel.(1KM) , ugovor na 12mj., pretplata 10-12KM, puna kapa nekih bonusa mjesecno... i kontam aj` super, taman.
I sve OK prvi mjesec, na kraju mjeseca dosao racun, uredno placen isti dan. Poslije 5 dana prestao da radi broj. Posaljem mail na korisnicku podrsku ni A ni B da odgovore, kontam propala im akcija (jer je stvarno predobro zvucalo da bi bilo istinito).
I 6 mjeseci nikom` nista, nit` broj radi nit`dolaze racuni.
7. mjesec zove me neka Mirela, i kaze da Eronet prekida ugovor sa mnom, i moram da im platim ~350KM.
Pitam ja kako to da je 12*12KM = 350KM?! Kaze to je sa nekim zateznim kamatama, zaracunima, proracunima...
I sta sad? pitam ja. Kaze da odem u njihovo predstavnistvo i popricam tamo sa nekim.
Odem ja tako i kaze meni momak sto radi da ne moram to da platim. Druga mogucnost mi je da platim tih 6 (sad vec 7mjeseci) sa kamatama i da potpisem novi ugovor na 12mj. ali sa duplo vecom pretplatom ?!?!
Jel` to iznuda il` sta je ???
E sad, s obzirom da sam manji suvlasnik marketinsko-komunikacione firme od 13M korisnika pa znam i ja nesto oko racuna i korisnika, malo cu sad ja njih da camPr. Skupljam ljude sa takvim problemima sa Eronetom i onda cu kao grupa gradjana da izadjem u javnost sa tim podacima.
Kontam da bi M:Tel i BHT podrzali akciju, obzirom da su povezani sa svim mogucim sredstvima informisanja i marketinga, a konkurencija je konkurencija.
PS: Za manje od mj. dana samo u Banja Luci sam nasao 20tak ljudi... koliko li ih ima ukupno u BiH kojima se na taj nacin uzima lova?!