Član
jel ovo nekakva prozivka ?Micky je napisao(la):ili opet kupi nurijnog golfa
p.s.
ako ti trebaju pumpa-dizne set 4. kom. ima na stanju.
jel ovo nekakva prozivka ?Micky je napisao(la):ili opet kupi nurijnog golfa
core2sa je napisao(la):ako ti trebaju pumpa-dizne set 4. kom. ima na stanju.
core2sa je napisao(la):jel ovo nekakva prozivka ?Micky je napisao(la):ili opet kupi nurijnog golfa
p.s.
core2sa je napisao(la):jel ovo nekakva prozivka ?Micky je napisao(la):ili opet kupi nurijnog golfa
p.s.
mirso je napisao(la):Razmišljam o nekim planovima na proljeće što se tiče tuninga TDI motora, pa reko da se posavjetujem i sa vama...
Stvar je sljedeća...seat leon, 1.9 TDI motor, fabrički 105 KS, chipovan na cca 140-145 KS (nisam bio na valjcima ali tu je to). I sad je to dobra snaga al treba napomenut da je Leon dosta teško auto, 1500 kg, tak da mu to nikako ne ide u prilog...Cilj mi je izvući negdje od 180 do 200 KS nakon prerada.
Mjenjač je 5 brzina. Da li je moguće i ako jeste, šta je sve potrebno?! Usis, Ispuh, nova turbina?!?!?
Ovde bi krvolok mogao da bude najkompetetniji, ali ko god se osjeća da mu je ovo specijalnost, nek pridonese sa savjetima
Thx fellas
damko je napisao(la):i ja sam nekad kontao nesto isto kao i ti ali cu pokusati biti sto kraci:
novi turbo- oko 2500-3000km(neces valjda polovan na takvo auto)
novi ispuh komplet-oko 2000km kako valja
novi usis i Interculer KIT oko 2000km
nove dizne cca 700km
novi remap cca 300 eura
pa onda ide nova lamela ,pa ventili a gdje su jos i ruke za ovaj sav posao...pa ode to sve u tacku drug.......bolja opcija je vidjeti koliko kosta Leon tdi sa 170KS i to love sto ces dati za tuning dati za doplatu za tog Leona na koji ces samo nabaciti chip i to je to......
Pozdrav!
mirso je napisao(la):damko je napisao(la):i ja sam nekad kontao nesto isto kao i ti ali cu pokusati biti sto kraci:
novi usis i Interculer KIT oko 2000km
nove dizne cca 700km
novi remap cca 300 eura
pa onda ide nova lamela ,pa ventili a gdje su jos i ruke za ovaj sav posao...pa ode to sve u tacku drug.......bolja opcija je vidjeti koliko kosta Leon tdi sa 170KS i to love sto ces dati za tuning dati za doplatu za tog Leona na koji ces samo nabaciti chip i to je to......
Pozdrav!
U pravu si druže, što jest jest...uspio si me odgovorit od šejtanskog posla
Kad nam je tuning tolko skup da se više isplati novo auto kupit heh...
Hvala na komentaru. Pozz
KRVOLOK je napisao(la):uvijek je tuning skup i to je pravi porez na luksuz i zato ga nemoze svako ni imati,bas moras imati para i ljubavi prema tuningu motora da to radis,nije za svakoga
muha je napisao(la):jos kad stavis KiN filter dobijes 20 konja i skined katalizator i eto imas 200 konja staces ista radit
Nego razmislja li iko o poboljsanju voznih performansi, ovjes, kocnice ili su sve straight line driveri ???
mirso je napisao(la):KRVOLOK je napisao(la):uvijek je tuning skup i to je pravi porez na luksuz i zato ga nemoze svako ni imati,bas moras imati para i ljubavi prema tuningu motora da to radis,nije za svakoga
Shvatam ja to druže i podržavam. Sve što sam dosada radio na autu, ništa od toga nije bilo jeftino, sve je imalo dobru cijenu. Ja sam recimo više na audio komponente izdvojio nego neko na servise i održavanje auta u životnom vijeku...
Ali izdvojit 10.000 EUR za tuning dizel motora je stvarno pomalo suludo, zar ne misliš?! Živio sam nekoliko godina u Americi i tamo recimo za par hiljada dolara kupe čitav novi motor i stave u auto, a kakvi su oni freakovi, ti motori nikad nisu ispod 300 KS. Mislim da je kod nas taj motor tuning još dosta skuplji nego što bi trebao da bude kad uporediš sa standardom u BiH...dokaz za to jest da je samo 1 osoba (nurija) tako nešto radio. Siguran sam da bi bilo još kandidata (evo ja prvi) kad bi se to malo "unormalilo" s cijenama, al tako je kako je...Ispane da je fakat daleko lakše prodat i kupit jači auto nego ići na ovu soluciju, al to je (ja mislim) loša reklama za tuning...Nije da se žalim, znam da je "uzmi ili ostavi", al eto, onako napominjem...
Sve najbolje...Vidimo se...
sto je suplja prica.....ja samo gledam tako ...ja polovnu turbinu nebih drug stavljao...na auto koje je novo...koliko je nov turbo ovde kod nas u Bosni zajedno sa ugradnjom??core2sa je napisao(la):Joj kakve su to samo price... ne mozes da vjerujes...
kaze
...
jes ti sta tuniro pa da zans da su takve cjene ? pricate gluposti, a ovaj sto je htjeo kao da tunira auto prvi post docekao da mu neko kaze nemoj da on kao odustane, suplja prica po forumu...
dobro vam rece covjek, uzmi kn filter il jos bolje onu kopiju, stavi rore na kraj auspuha niklovane i furaj se da imas 200ks, a jos malo radi predstave probusi cjev sa IC-a da malo dimi auto i bices "original" tuniran...
Srdjane: imam samo originalne dizne iz passat-a PD130 2004.