Tandem skokovi padobranom u Tuzli

Tandem skokovi padobranom u Tuzli

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
5456_129854264973_784739973_3207536_8182014_n.jpg

5456_129858144973_784739973_3207648_2764087_n.jpg

5456_129859919973_784739973_3207658_5426968_n.jpg

sutra ja idem dole, dobio ove slike od prijateljice.
goco, jesi li ti bila?

Član
nisam nazalost :icon_sad: necu ni sutra, sutra sam u kladnju - djevojacka pecina. valjda ce ovoga biti cesce u nasim krajevima :D

ps: upravo na PINK-u reportaza o njima i ovom eventu. sutra kazu ima dosta najavljenih

Član
trizex je napisao(la):
Bertony je napisao(la):
Dajte ljudi, pa sta je s vama? Zar uvijek moramo crniti svoje bosance u bilo cemu, u ovom slucaju padobranstvu, a da pri tome 99% vas ne zna nista o tome osim sa TV-a? Cemu to uopste?? Ja sam od svoje 16 godine u avijaciji, tj. sada vec 8 godina, i znam po nesto o tome. Imam dozvolu sportskog padobranca, sportskog pilota i radim kao kontrolor letenja na sarajevskom aerodromu. Licno znam sve ove momke iz BL, od predsjednika kluba pa do najnovijeg clana kluba. I za njih imam samo rijeci hvale, kako u profesionaliznmu i pristupu onome cime se bave pa nadalje.. I ne samo za ove momke nego i padobrance i klubove iz Prijedora, Bihaca, Livna.. Od rata pa do danas u BIH su se desile samo dvije nesrece, i to i jedna i druga ljudski faktor, tj. glupost. Oba momka su bili super, profesionalni padobranci sa preko 2-3 hiljade skokova.., i tad kad su pomislili da znaju sve i da se mogu zaje.avati.., tad i dodje do nesrece. I jedan i drugi su poginuli jer nisu postovali minimalnu visinu za otvaranje kupole (padobrana) vec su isli ispod te visine da bi imali koju sekundu slobodnog pada vise i eto gdje ih je to dovelo..
Dalje, kod nas zracni prostor jos od 1994 nije velika poljana, nit ore kako ko hoce..
Zracni prostor je podjeljen u klase i u zavisnosti od klase zracnog prostora zna se ko i kako moze letiti. U zracnom prostoru gdje se odvijaju padobranske aktivnosti izdaje se NOTAM (obavijest koju dobije ama bas svaki avion (pilot) koji leti kroz/kraj podrucija na koje se odnosi obavijest) i takva padobranska zona je NO FLY zona.., tako da osim aviona/helikoptera koji baca padobrance ne leti nista osim ptica.

Ooo kolega :D

Oooo kolega.. :icon_smile:

Član
Jedno pitanje.. jel stvarno ima neko ograničenje u kilazi... to sto Lov rece, do 100 kg?
:icon_cry:

Član
Aditas je napisao(la):
Jedno pitanje.. jel stvarno ima neko ograničenje u kilazi... to sto Lov rece, do 100 kg?

za tandem skokove - da. ovdje je bilo ogranicenje 100 kg. padobran ti je npr. do 200 kg (bubam)

izveden je jucer, valjda samo jedan tandem skok. obuka traje nekih 15tak minuta svega..
skokovi se nece stalno izvoditi, jer u aero klubu nemaju adekvatne avione za skokove, jucer su imali na koristenju helikopter od vojske bih.
a svaki vikend moze se letjeti sa njihovim avionima, 10 minuta 50 KM

malo infa od mene :icon_smile:

Član
RCat je napisao(la):
Aditas je napisao(la):

za tandem skokove - da. ovdje je bilo ogranicenje 100 kg. padobran ti je npr. do 200 kg (bubam)

Nista onda od mene i tandema.. valja meni skakati sam...:lol:

Član
ako je 300 idem jednom se zivi odo se frknut pa sta bude, volim ja ove x-sportove, bmx role, ventranje skakanje sa drveca u rijeku sa raznih visina, I JOS NIKAD NISTA NISAM SLOMIO NI UGANUO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.