Tandem skokovi padobranom u Tuzli

Tandem skokovi padobranom u Tuzli

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ma skocio bi i ja negdje gdje cu i ja i instruktor imati padobran atestiran i relativno nov,naravno i rezervni u istom stanju,a u bosni da skacem ne bi,mozda ljudi imaju novu opremu i sve super,ali opet ne bi,naici ce neka bdualetima sa privatnim avioncicem i pokupit nas obojicu,kad nase nebo je jos uvijek poljana po kojoj moze svako da ore

Član
mozda ovi nude automatik-skok. to skaces sam. padobran ti je povezan sajlom za avion, kad iskocis iz aviona imas par sekundi (minuta) slobodnog pada, uz pomoc te sajle ti se otvori padobran, sajla se odkaci i ti "lebdis". jaran nas je pogresno nekako sletio, pao je u kuruzno polje i uganuo nogu.

ps: kod nas u obuci smo gledali razlicite video snimke, kako pravilno - kako nepravilno skakanje. kad sam vidjela da momak vjesi na avionu, jer se sajla nije odkacila i avion tako snjim morao sletiti, oooh. a kad iskocis - moras se uhvatiti za glavu, to je instruktoru bitno, da vidi da si pri svjesti. a ako sajla ne odkaci, on ti pokaze noz i odreze. ma sama ta kratka obuka je zanimljiva.

Član
al ako neki bosnjo nije dobio platu na vrijeme,i smota padobran pogresno u ruksak,i ti se otkacis sa tim automatskim padobranom, i on treba da se otvori sve super,i otvara se i zapetlja se,pored toga sto padas pravo brzo,jos se vrtis u krug kako se zapetljao padobran :D al makar prvo padnes u nesvijest od okretanja u krug prije nego dernes od pod :D

bezveze oftopicarimo,ko voli nek izvoli
da moze preko 100kg otiso bi mozda

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
al ako neki bosnjo nije dobio platu na vrijeme,i smota padobran pogresno u ruksak,i ti se otkacis sa tim automatskim padobranom, i on treba da se otvori sve super,i otvara se i zapetlja se,pored toga sto padas pravo brzo,jos se vrtis u krug kako se zapetljao padobran :D al makar prvo padnes u nesvijest od okretanja u krug prije nego dernes od pod :D

bezveze oftopicarimo,ko voli nek izvoli
da moze preko 100kg otiso bi mozda

znam tu paniku.. no ne znam ove momke, ali ne zelim da mislim da su oni tako neodgovorni kao prvo. niti da sami sa svojim zivotom se tako igraju, a kamoli tudjim. jesi cuo za kakvu pogibiju ovdje ovim sportom?

otidji gdje i budi samo u okrugu aerodroma, gdje se padobranci zadrzavaju. gledaj kako akribicno tacno oni padobrane slazu, kako se vodi briga o kompletnoj opremi. nije to sjest u auto i dati gas. ovdje se o sigurnosti mnogo vise brine. pa VJERUJEM i u ovoj bosni. pa brate nije sve ovdje tako crno, jadno i bjedno!

Član
ma sve je crno i jadno,al sta je tu je.
kad se radi o zivotu i smrti,tj jednoj gresci,samo sebi vjerujem,dakle daj mi uspustvo kako se slaze i slozi ga u ruksak pred mojim ocima :)

Član
Cega ba ma nema sile da bi smio da skocim ma kaki ba lijepa zemlja ja mislim da bi mi to bio zadnji dan u mom zivotu bio bi RIP ma ev vec me panika ufati kao da cu da ja skacem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.