emir_89 je napisao(la):
daki editovo sam post, prije nego sto sam vidio ovaj tvoj komentar... a hajd mi ti bogati navedi sta to ta mazda ima vise i bolje od madzidovog bmw-a... spominjem madzida zato sto znam kolko je lik ulozio u auto i sta je sve uradio...
PS. zaboli mene sta mazda mora proci u njemackoj. takmici se u BiH... nek ide u svabiju i nek se tamo takmici po njihovom...
edit: sta bi ja sa mazdom, otom potom... da imam tolike pare, sigurno nebi u mazdu ulago. prije audija s3...
da navedem takmicenja po njemackoj i austriji kojima sam sve bila i po kojima idem? nema problema, sa nijednoga nisam bez placiranja otisla. a neznam za pojedinacne odavde kako bi prosli, jer pored broja modifikacija na automobilu, se velika paznja obraca nacinu prerade, kao i funkcionalnost tog dodatnog dijela.
ako je vec muzika radjena. juryu nije dovoljno samo da vidi da ima woofer i pojacalo, vec hoce da vide/cuju da radi a sad manje bitno dB jer nije dB drag. ako je vec netko neke tft-monitore poredao mora da ih predstavi.
cijeni se i originalnost modifikacija. ako takmicar neku themu prati sa stylingom ili dali samo reda neke stvari bez da prati neku liniju. itd.
ja sam vidjela na bmw-u, da dosta modifikacija koje su postavite. nista sa nicim nije. zao tih para, ali trebalo je uloziti do kraja. ako se vec taj gepek radi onda bar kako treba. ako se vec muzika radi, onda bar da je spojena. itd.
za mene je astra od topica na prvom mjestu. jer on je obratio paznju i u detalje.
kad je vec ova diskusija nastala, evo i moga stava:
na mojoj mazdi su uradjene slijedece prerade:
Extern:
- prednja karambolka "X-Treme", kao pragovi i spoiler na gepeku od firme ATHinsberger, Mazda-Tuner http://www.ath-hinsberger.de/index.php uz to sam morala izmijeniti maglenke (manje), mrezu i neke sitnice.
- crvene carbon fender strakes (krilca iznad usisnika kraj tockova)
- zatamnjenje zadnjih sajbi od firme FoliaTec "Dark Midnight"
- Two Tone lackiranje perla: bijela (sa mazde 2,6) i panther crna (sa forda)
- pinstripes za one kojima je to nepoznato - linije koje dijele boje, poznato sa mustanga npr.
- carbon folie start-flagg kockice
- clean lock, uklanjanje svih oznaka
- Tenzo R Felge 19" naprijed 2x 225/40 R 19, iza 2x 255/35 R19 na bridgestone potenza 040
- crveno lakirane kocnice
- obrve
- RX-8 Logo u trecem kocnickom svijetlu kao jedina oznaka automarke
- H&R opruge
Intern:
presvlacenja neba sa crnim materijalom i 6m dioda za zvijezdano nebo.
Gepek:
presvlacenje bijelom eko kozom, gravirana plexiglas sajba iznad pojacala.
Muzika:
Rockford Fosgate Punch P1000-1bd Monoblock
2 x Rockford Fosgate Punch P3 SD 212
Motor:
- elektronika preradjena
- usis: racing beat revi intake kit
- komplett auspuh od katalysatora: racing beat
svi radovi su radjeni u radionicama, kod lakirera, kod elektricara, auto-media kuci, kod tapetara. prepreke u preradama sam imala da, ali u pravu ste to ne vrijedi i ovdje netreba da vazi. a jos manje da u neke bodove ulazi. to u prezentaciji nije nitko ni spomenuo.
da je bmw na prvom mjestu - ove diskusije nebi ni bilo. sve bi bilo na svom mjestu. meni je najvishe zao sto sam uopce bila i na jednom takmicenju, kao takmicar. jer sam vidjela ovaj forum i sa druge strane.
meni licno nije krivo, nebi bilo krivo da nisam ni na jednom od ta tri slavna mjesta. meni je vishe dalo ovo drustvo koje sam stime postigla. momci i cure koje su u nedjelju bili snama. drugi takmicari skojima se dalo znanja izmijenjati i posavjetovati. mtopic skojim sam mogla se bolje upoznati, onaj decko sa plavom astrom takodjer. seat cupra siva. carbonci. i driftac.
i nebi mi bilo krivo da vidim astru, ili automobil sredjen poput nje na daljim mjestima. jer je to styling!
a sad izvolite...