aha....hvala puno brate.....a port ja mislim da će biti dovoljan fi 100,dužina 200....z3k4 je napisao(la):Najednostavnije receno tako ti je to![]()
oke.....z3k4 je napisao(la):FI mozda i bude dovoljan a za duzinu neznam,jbg vidi to jos sa nekim ko je radio kutije za kucnu upotrebu
stvarno hvala ti brate puno....fakat ovaj forum je prepun predobrih duša.....znači da samo ovu visinu i dubinu dignem na 40cm????z3k4 je napisao(la):Woofer u sobu ide tako da htio ili ne htio mora da ide na nizi tjuning ako hoce da mu svira kako treba:lol:
Ako stignem izracunacu ti ja i duzinu porta![]()
hvala tebi puno drug moj.....znači širina 50....dubina 40 i visina 40 cm....a port je fi 10,a dužina oko 30cm......i da te još nešto pitam....dali port ići u gornji desni ugao ili donji?????donji jelde???z3k4 je napisao(la):Jop a sirinu onda smanji za 5 cm.
A za port sam nesto racunao da ja sebi radim kutiju nebi isao ispod 30 cm.
Eto pomogo sam ti koliko sam mogao
Pozz
shvatio sam....a ovo kada kažeš vanjske dimenzije.....to znači misliš da kada budem rezao materijal da moram pazit.....npr kad budem gornju stranicu i pod moram dodati još sa strana za debljinu materijala.....jesi li na to mislio???jer kada mjeriš iznutra gubiš na dimenzijama za debljinu materijala???vjerovatno si na to mislio??z3k4 je napisao(la):Hehehehheheehe drug moj posto ce ti kutija biti u obliku kvadra to ti je svejedno.
Kako god da je stavis ti mozes zvucnik da okreces jer rupe gdje idu vijci imaju isti raspored.
Cas okrnes kutiju da ti otvor bude gore,a ako hoces mozes i da okrens naopacke da ti dodje dole.A onda samo zvucnik popravis da ti natpis bude pravan.
Nadam se da si skontao sta sam htio da ti kazem.