Član
Nema veze zamajac sa brzinom odlazenja lamele. Lamela ode zbog loseg vozaca, drzanje noge na kvacilu, slaba obloga na lameli, manja lamela stavljena nego sto treba biti, tanka obloga. Plivajuci zamajac i fiksni sto se tice povrsine gdje nalijeze lamela su iste, samo syo su opruge koje upijaju udar pri kretanje sa lamele prebacene na zamajac... Pa sta hocete reci da golf 5 1.9 tdi sa svojih silnih 105 konja i 230Nm treba plivajuci a da mercedes S600 klasa V12 sa 400 konja i 500Nm ne treba plivajuci? Da porsche 928 5000kubika V8 sa 380 konja ima duplu lamelu i fiksni zamajac i njemu ne treba... Sto to? Zasto skoda octavia ima a fabia nema plivajuci a isti motor i oboje presju sa setom oko 150k km? Golf recimo 4 i polo nose iste motore a jedan ima a drugi nema pa nikakve razlike nema u kretanju i kojekakvim treskanjima sto navode... Fiksni zajac kad se kupi nov ima se garanxija na njega a ja ne znam i jos mi niko nije dosao kome je ugradjeno da mu je na 100k km proklizala ili otisla dok je kolega koji u austriji bude na audi a4 zamijenio set kvacila a ostavio svoj zamajac plivajuci jer je bio dobar i zamijenili mu set stari sa novim i lamela mu otisla nakon 25000km, nije ni 140 mogao ici i reklamirao i onda mu zamijenili opet sad koliko ce ici ne zna... Sve ti je do kvaliteta obloge na lameli i debljine obloge. Ja sam znao sa mercedesa starih skidati lamele koje su imali deblje obloge od novih koje su postavljane na isto auto, ali ljudi hoce da zamijene set i gotovo iako nije proklizalo nit ista i tako i bude...Iz kog razloga brze ode lamela na tom fiksnom nego na plutajucem zamajcu? Svaki put, al' bas svaki kad mi je dosla cetvorka tdi sa lamelom koja proklizuje, kad skinem mjenjac uvijek bude fiksni zamajac.