pukim48 je napisao(la):
shmajser je napisao(la):
Beginner ne pise da kutija mora biti tapacirana, jer mi je stajling kutija prelakirana u crni lak sjajni.
Ne uklapa mi se u tapaciranje. Kutija je slot za svaki dan tako da me zanima jel to u redu za mini/beginner?
Mene ovo takodje zanima ?????
To je ok, znaci uklapa se u kompletan izgled, muzika je za slušanje...
Želim samo napomenuti da ćemo bez obzira na deklarisanu snagu pojačala, koristiti formulu za izračunavanje snage u Mini klasi!!!
Evo konačnih pravila...
Želim reći još da je:
BILO KAKVO KORIŠTENJE PRAVILA ZABRANJENO BEZ PREDHODNOG ODOBRENJA AMK CARBON dB TEAM-A
MOLIMO VAS DA SE DRŽITE TOGA...
PRAVILA dB NATJECANJA ZA SEZONU 2013
Klasa Mini.
Auta sa svakodnevnim ozvučenjem, pojačala snage do 700w RMS-a, uz obavezan osigurač na instalaciji.
Instalacija se sastoji maximalno i ukupno od 70mm2 kabla koja idu od izvora struje prema pojacalu.
Odnosno kabla promjera 35mm2 ukupno za pozitivan pol i kabla 35mm2 ukupno za negativan pol,
ili samo kabla od 35mm2 za pozitivan pol koji ide od izvora struje prema pojacalu i kabla koji ide sa
sasije vozila prema pojacalu, 50, 60 ili 70mm2 za isti pol nisu dozvoljena...
Aero portovi i SPL kutije nisu dozvoljene.
U Mini Klasi se koristi muzika koja u vozilu sluzi za svakodnevno slusanje, kutija za takmicenje.
Mini Klasi kutija mora biti tapacirana ili urađena tako da se stapa sa kompletnim izgledom prtljažnika (Lak, Stakloplasticarenje...)
U Mini Klasi pored jednog izvora struje je dozvoljeno i koristenje kondenatora.
Natjecatelji mogu puštati samo muziku...
Muzika koja se pusta je stvar licnog izbora.
Korištenje filtera za instaliranje frekfencija u muziku je zabranjeno, i svaki takmičar koji ih bude koristio bit ce diskvalificiran.
Mjerenje SPL_a u mini klasi traje 60 sekundi, u obzir se uzima najjaci rezultat.
Snaga pojacala u mini klasi se računa SAMO putem formule JOX14,4X0,8 = jacina amp.a
(gdje je JO ukupna jacina osiguraca na amp. u) jačinu osigurača na instalaciji ne uzimamo u obzir...
pa ako amp ima 2x30A osigurace to ce izgledati ovako:
60x14,4x0,8=691,2w RMSa i sa tim ampom se moze u mini klasu...
Što se tice tolerancije jacine ampa ona ce biti 10% pa kad se izracuna da je amp 770rms i dalje ostajete u mini klasi...
Sve preko 770rmsa ide na diskvalifikaciju odnosno u jednu od street klasa...
Klasa A. 2x10"sub, 1x12sub ", iz kutije za subove nije dozvoljen izlaz vise od jednog para kablova za povezivanje sub_a/va i pojacala, 1 akumulator na tvorničkom mjestu...
Klasa B. 3x10"sub, 2x12"sub,1x15sub", 1 akumulator na tvorničkom mjestu...
Klasa C. 3x12"sub, 2x15sub" 1x18"sub, 2 akumulatora od kojih jedan mora biti na tvorničkom mjestu ili 1 akumulator na tvorničkom mjestu i kondenzator u gepeku...
Klasa Max. Sve je dozvoljeno, zidovi, podovi, plafoni, avioni...
Auta mogu raditi u toku mjerenja, do 2000 RPM
Takmičari smiju biti u vozilima i izvan vozila...
U Mini, A, B i C Klasama kutije moraju biti u gepeku i ne smiju prelaziti donju liniju zadnjih stakala...
Ograničenja na frekfencije nema...
all rights reserved AMK CARBON