Član
kod novijih auta ECU gasi injektore kad inercija gura masinu... u principu, ne treba ti gorivo kad se kotrljas nizbrdo ili kad ECU misli da ides nizbrdo
bilo je nekad price o tome na forumu
Tako nešto sam i pretpostavio...
hvala
kod novijih auta ECU gasi injektore kad inercija gura masinu... u principu, ne treba ti gorivo kad se kotrljas nizbrdo ili kad ECU misli da ides nizbrdo
bilo je nekad price o tome na forumu
Pa po nekoj logici kada je auto pod kompresijom krece se samo,vrte se tockovi,vrte se poluosovine,vrti se radilica,pokrece klipove i sam stvara kompresiju odnosno udar te pokrece motor. I logicno je da je valjda 0. Dok na leru ga pokrece gorivo i stvara potisak,odnosno rad motora ?
Ak nevjerujes to je tvoj problem samo neznam kako tvoj toliko trosi ja najvise sto sam uspio je da nabijem 6l na 100km kad se zajebavam po graduNemoguce ba, da se ne izrazavam drugacije. Da nemam taj auto mozda, ali mozda bi ti vjerovao. otvorena voznja ok, ali gradska nemoguce
pogledaj malo pojmove fuel cut off - decelerating i slicno...na vecini sajtova pise da se injektori zaustave...Nemoguce da je taj broj cista 0, otkud onda izduvni gasovi, sta sagorijeva? Po toj logici auto se moze zauvijek kretati nizbrdo u brzini bez da trosi ni kap goriva.. Nema mi logike ako neko ima objasnjenje neka kaze bas me zanima ovo..
Uvjek se ubaciva gorivo u cilindre. Kad palimo auto na guranje niz neku stranu ne trebamo ni gas dati auto upali a ako nema goriva u autu pa ga pokusamo upaliti na guranje auto krene trzati i proizvoditi cudan zvuk bas zbog nedostatka goriva.Pa po nekoj logici kada je auto pod kompresijom krece se samo,vrte se tockovi,vrte se poluosovine,vrti se radilica,pokrece klipove i sam stvara kompresiju odnosno udar te pokrece motor. I logicno je da je valjda 0. Dok na leru ga pokrece gorivo i stvara potisak,odnosno rad motora ?
uspi puna do cepa, predji 100km pa dospi i javi potrosnju
Po tome onda bi u vozni mogli komotno izgasit auto ono bi i dalje nastavilo ici kao sto je islo.pogledaj malo pojmove fuel cut off - decelerating i slicno...na vecini sajtova pise da se injektori zaustave...
ne pratim to pa nemam iskustva, al je, prema forumima, tako
Ma znam logiku, nego nemoguće je da je 0, on troši nešto goriva, mora nešto stvarati ekploziju, to mi nije bilo jasno,a i recimo na leru kad pokaže 25l/100 km mislim da to nije tačno, jer kad bi se spustio negdje niz neku planinu koja ima 100km na leru ne vjerujem da bi potrošio toliko nema šanse...
Ak nevjerujes to je tvoj problem samo neznam kako tvoj toliko trosi ja najvise sto sam uspio je da nabijem 6l na 100km kad se zajebavam po gradu
jock polo je zakon prije njega vozao audija 80 1.8i benzin ide bolje trosi 3 put manjeNe bi prodao Pola,ne bi ?